Protestantse Gemeente Odijk


Open podium

25-05-2024

Er zijn weer twee verschillende muzikale belevingen in ons kerkje mogelijk op 8 juni.

Vóór de pauze, vanaf 15.00 uur: renaissance liederen door een klein maar enthousiast koor, de Familie van Zingen, onder leiding van Lara Diamand. 12 zangers zingen vier, vijf en zesstemmig, wereldlijke en geestelijke werken van onder meer Monteverdi, Lassus en Sweelinck. Janet Feentra maakt deel uit van de Familie van Zingen, en de Familie voert ons luisteraars in ongeveer drie kwartier langs gebroken harten, jubelzang en gepassioneerde liefdes.

Na de pauze, om c.a. 16.00 uur of iets daarna: de Gospel Crew Touched By Heart, met daarin onze Martin van der Meulen, naast zijn Veluwse compagnons. De band speelt southern gospel (swing, country), traditionals en ballads over levenservaringen. De bezetting bestaat uit zangers, drummer, toetsenist (Hammond) en basgitaar. Het programma duurt ca 50 minuten en geldt als een try out van de band voor latere optredens met dit programma.

De inloop is vanaf 14.30 uur. In de pauze zijn er drankjes tegen betaling in de consistorie. We hopen op een gezellige, met muziekliefhebbers gevulde kerk!

Naar de bovenkant van de paginaPinksteren

17-05-2024

De twee kerken in Odijk vieren dit jaar het Pinksterfeest gezamenlijk. Heel mooi om dit feest van de komst van de Trooster, die onze harten wil raken en ons met elkaar verbindt, samen te beleven.

De viering is voorbereid met de werkgroep liturgie van het oecumenisch beraad Odijk en vindt plaats in het Witte Kerkje.

Aanvang: 10.00 uur.

Schriftlezingen: Genesis 11:1-9, Johannes 14:15-17 en Handelingen 2:1-11.

Er is kindernevendienst en oppas.

En na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de Meenthoek.

Een Geestrijk Pinksteren toegewenst!

Naar de bovenkant van de paginaRoemenië

12-05-2024

De jongeren van het Witte Kerkje zijn weer terug uit Roemenië!

Na 2.5 jaar van plannen maken, actie voeren en klussen bezochten zij daar begin mei de kinderopvang van Ryan en Andrea.

Dit Amerikaanse echtpaar vangt kinderen op die het niet altijd even makkelijk hebben. Veelal uit éénouder gezinnen, soms onveilig, vaak kansarm, komen de kinderen naar Ryan en Andrea. Daar krijgen ze tijd en hulp om hun huiswerk te maken, een beetje warmte en gezelligheid en lessen in omgang of lessen in rekenen, taal en Engels.

De jongeren schrijven:

"We zijn er weer, de week in Zagon is voorbij en het Roemenië-project is klaar! Nou ja... klaar is het daar voorlopig nog niet. Maar onze week bij Ryan en Andrea zit erop. Een week waarin we heel hard gewerkt hebben om een mooie tuin te maken voor de kinderen uit het dorp Zagon die worden opgevangen door Ryan en Andrea.

Met het tuinplan van Henk en Gerdien als onderlegger gingen we aan de slag. Bloembedden, een plek voor de ‘swing’ en overal planten en stekken voor bloeiende struiken. Het viel niet mee, want de grond zit daar vol met stenen en enorme keien. Je werkt daar dus vooral met de pikhouweel, want een schep gaat de grond niet in. Het was indrukwekkend om te zien hoe deze gewone tuin een ongewoon belangrijke plek zal zijn voor de gebruikers.

Tussen het werk door (het was orthodox Paasfeest, dus we konden niet steeds werken) hebben we een stukje Roemenië, Transylvanië gezien. Het kasteel van Dracula, een berenopvang, maar ook een echte beer in het bos. Onze jongeren hebben in een waterval van bergwater gezwommen. We hebben de kinderen uit Zagon ontmoet. We hebben op z’n Hollands; ‘dank u voor deze nieuwe morgen’ gezongen in een Roemeense kerkdienst met een Amerikaanse vertaling.

Het was hartverwarmend om hier naartoe te werken, samen met u, met jullie en via de Polarsteps wisten we jullie steeds dichtbij.

Op zondag 2 juni hopen we jullie na afloop van de kerkdienst nog iets meer mee te nemen op onze reis. Van harte welkom!"

Naar de bovenkant van de paginaOpen podium

04-04-2024

Op zaterdag 20 april is in de middag open podium in het Witte Kerkje.

Er staat een muzikaal en onderhoudend optreden gepland van het combo van Wout Nijland.

Wout zingt Franse chansons en het (betere) Nederlandse lied. De muzikale omlijsting is met keybord, slagwerk en saxofoon.

Wout is een gelouterde entertainer met een breed repertoire. We verwachten dat hij naast covers van klassiekers, ook een enkel persoonlijk lied zal vertolken - met herkenbare verwijzingen naar zijn gereformeerde achtergrond. De toegang is gratis.

Het programma is als volgt:

14.45 uur inloop
15.00 uur welkom en start van het optreden, deel 1
15.45 uur pauze (met drankje in Consistorie)
16.10 uur deel 2 van het optreden
17.00 uur einde

Er zal tijdens de pauze gecollecteerd worden voor het Parkinsonfonds, dat onderzoek naar behandeling van deze vervelende ouderdomskwaal steunt.

Naar de bovenkant van de paginaSponsornacht

20-03-2024

De jeugd van het Witte Kerkje is heel erg in beweging! En ook erg wakker!

In de nacht van 15 op 16 maart waakten zij zelfs 'van acht tot acht' tijdens een sport-en-spel-nacht. Zij lieten zich hiervoor sponsoren en haalden daarmee een enorm bedrag op.

De oudste groep gaat in mei op reis naar Roemenië, de jongste groep spaart door voor het volgende jongerenproject.


Naar de bovenkant van de paginaSobere maaltijd

09-02-2024

In het jaar 2000 was de eerste Sobere Maaltijd in oecumenisch verband. Sinds die tijd was er in de 40-dagentijd elke week (behalve in coronatijd) een gezamenlijke maaltijd met een vrijwillige bijdrage voor het goede doel.

In 2024 is het goede doel Stichting Dental Health International, www.dhin.nl.

Op maandag 19 februari, dinsdag 27 februari, woensdag 6 maart en donderdag 14 maart zal er weer een sobere maaltijd worden verzorgd, dit jaar in de Meenthoek vanaf 18.00 uur. Er is geestelijk voedsel in de vorm van een gedicht of een gebed aan het begin en aan het eind van de eenvoudige maaltijd. En niet onbelangrijk is dat leden van beide geloofsgemeenschappen ervaringen uitwisselen over kerk, dorp en hun eigen wel en wee.

Naar de bovenkant van de paginaPubquiz

10-01-2024

Op vrijdagavond 26 januari is er een Oecumenische Pubquiz in de Nicolaaskerk.

Tijdens de pubquiz worden er in teamverband vragen beantwoord over uiteenlopende onderwerpen zoals, Odijk, kerk en geloof, algemene ontwikkeling en sport.

Gezelligheid en verbinding leggen met elkaar in Oecumenisch verband staat voorop, maar als we eerlijk zijn willen we ook wel weten hoe het is gesteld met onze kennis van (zinloze) feitjes.

De avond staat onder entousiaste leiding van Matthijs Marell.

Graag vooraf aanmelden via e-mail (Odijk@pj23.nl) is noodzakelijk (vanwege de hoeveelheid drank en borrelhapjes natuurlijk). Dit kan bij voorkeur per team van 5 personen, maar ook individueel (je komt vanzelf in een leuk team terecht).

De quiz start om 20:00 uur maar je bent al vanaf 19:30 uur welkom voor een drankje! Tot de 26e!

Naar de bovenkant van de paginaKoffie & oliebol!

23-12-2023

Bestel oliebollen voor het goede doel!

Heeft u zin in een ontspannen, ongedwongen samenzijn op de laatste avond van het jaar?

Het vanuit het Witte Kerkje georganiseerde initiatief voor ontmoeting, Koffie met een oortje, kent ook dit jaar een speciale oudejaarsavond versie, Koffie met een oortje en een oliebol!

Na het succes van vorig jaar staan opnieuw de deuren van de Meenthoek open om in (goed) gezelschap het oude jaar uit te luiden.

Vanzelfsprekend gebeurt dit weer onder het genot van een overheerlijke oliebol en appelflap. Dit jaar zullen deze gebakken worden door jongeren van het Witte Kerkje in Odijk, en niet zomaar. Zij vertellen:

Wij, de jongeren van het Witte Kerkje, willen iets goeddoen voor een ander. We hebben gekozen voor een project in Roemenië, waar een echtpaar kinderen opvangt. We organiseren al 2 jaar diverse acties om geld in te zamelen en in mei 2024 gaan we er naartoe om te helpen de tuin veilig en vertrouwd te maken. Deze kerstvakantie gaan we daarvoor oliebollen bakken voor Odijkers. Zo hopen we bij te dragen aan een lichtje in donkere dagen.

Om wat extra geld voor het project te verdienen, willen we heel graag wat extra oliebollen voor u bakken. Onder leiding van een echte bakker gaan we op donderdag 28 december aan de slag. Bakkerij Doeleman sponsort ons.

10 oliebollen kosten 9.50
5 oliebollen 5 euro
10 appelflappen kosten 14, en 5 appelflappen 8 euro

U kunt tot woensdagmiddag 27 december bestellen door te mailen naar info@pknodijk.nl. Op donderdag 28 december kunt u uw bestelling ophalen tussen 17.00 en 17.30 bij het Witte Kerkje. Bent u slecht ter been, dan komen we ze gewoon brengen.


Uw bijdrage voor dit nobele doel kunt u in de daarvoor bestemde bus doen.

Wees welkom 31 december, Oudejaarsavond, in de Meenthoek naast de kerk na de oudejaarsavonddienst van 19.30 uur. Ook hiervoor bent u van harte uitgenodigd. De avond duurt tot 22.30 uur. U kunt zich, graag vóór 30 december, aanmelden via onderstaand nummer. Indien wenselijk kunnen wij u ophalen en weer thuisbrengen.

Het adres van het Witte Kerkje is Zeisterweg 34, Odijk.

Koffie met een oortje vindt altijd plaats op de laatste zaterdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 uur. De eerstvolgende keer is zaterdag 27 januari 2024.

Naar de bovenkant van de paginaKerst

17-12-2023

U bent van harte welkom in het Witte Kerkje om het Kerstfeest met ons te vieren!

23 december
19.00 uur: kinderkerstfeest: ‘De kleine klok’
Viering met kerstspel door de kinderen van de kindernevendienst.
In herberg ‘De kleine klok’ in Betlehem gebeurt alles precies op tijd. Maar dan kloppen Jozef en Maria aan...
De viering is geschikt voor kinderen vanaf circa 4 jaar (er is geen oppas).

24 december
22.00 uur: kerstnachtdienst (vanaf 21.50 uur: samenzang)
Jongere en oudere gemeenteleden vertellen het kerstevangelie; we zingen bekende kerstliederen.
Muzikale begeleiding: Aletta Sebus (piano), met medewerking van een gelegenheidskoor.
Voorganger: ds. Bertie Boersma
Na afloop is er bij goed weer buiten warme chocolademelk en glühwein.

25 december
10.00 uur: kerstmorgendienst
Thema: ‘Een nieuwe tijd’
Voorganger: ds. Bertie Boersma
Muzikale medewerking van Rogier van der Wal (orgel), Joost Visser (trompet) en Astrid Verbeek (hoorn). Er is oppas en kindernevendienst.

Welkom in de kerk!

Naar de bovenkant van de paginaKerkbalans 2024

09-12-2023

In de periode van 15 - 27 januari 2024 wordt de actie Kerkbalans gehouden met als thema "Geef vandaag voor de kerk van morgen".

Met de opbrengst van deze actie hopen wij in 2024 een groot deel van het kerkewerk te kunnen bekostigen zoals het salaris van de predikante, de activiteiten, exploitatiekosten, afdrachten aan landelijke instellingen en het onderhoud van het terrein en de gebouwen. Wilt u alstublieft uw steentje bijdragen?

Voor wie over 2023 zijn/haar bijdrage nog moet betalen, of extra belastingaftrek wenst over 2023 door de bijdrage van 2024 nu al te willen storten: de bankrekening is NL08 RABO 0329 8181 47 t.n.v. Protestantse Gemeente Odijk.

Een kwart van onze inkomsten is momenteel afkomstig uit onderhandse periodieke schenkingen, waarbij u uw belastingvoordeel aan het kerkewerk toekent. Dit betreft bijdragen aan Kerkbalans, Diaconie en de collectemunten. Denkt u er a.u.b. over na of dit ook bij uw situatie past. Een blanco onderhandse schenkingsakte vindt u hier: schenkingsakte_pknodijk.pdf.

Het College van Kerkrentmeesters

Naar de bovenkant van de paginaSint Maarten

20-10-2023

Ben je nieuwsgierig naar het verhaal van Sint Maarten of wil je eens wat nieuwe liedjes leren om mee langs de huizen te gaan, kom dan zaterdag 11 november naar het Witte Kerkje!

Programma: 16.30 uur : Een korte vesper. We luisteren naar het verhaal van Sint Maarten en zingen bekende en minder bekende Sint Maartenliedjes.

Aansluitend eten de kinderen samen broodjes vega knakworst en soep.

17.45 uur: We lopen gezamenlijk van het Witte Kerkje naar de Nicolaaskerk, waar we in de Mariakapel een waxinelichtje aansteken. Vervolgens splitsen we op in groepjes en gaan we door verschillende wijken langs de huizen waar een lichtje brandt om liedjes te zingen en hopelijk wat lekkers op te halen.

Ter dekking van de kosten vragen we een vrijwillige bijdrage.

Aanmelden kan tot vrijdag 3 november. Voor aanmelden en vragen: mail info@pknodijk.nl. Als je een lampion hebt, neem deze dan mee, anders hebben wij er één voor je.

Iedereen is welkom!

Naar de bovenkant van de paginaInclusieve kerk

14-10-2023

Het kernteam pastoraat nodigt u en jou van harte uit voor een avond over ‘Inclusief kerk zijn’. Een belangrijk thema voor ons als gemeente!

Op deze avond zal ds. Roelie Reiling haar ervaringen met ons delen en tips meegeven.

Roelie Reiling werkte bijna 20 jaar met mensen met een verstandelijke beperking. Nu zet ze zich in om plaatselijke gemeenten bij te staan met vragen op dit gebied.

Ze heeft een hoopvolle boodschap voor de kerk: ‘Er zijn maar kleine aanpassingen nodig om een inclusieve kerk te zijn'.

Meer over ds. Roelie Reiling kun je lezen in dit interview.

Van harte welkom in de Meenthoek op 25 oktober a.s. We beginnen om 19.30 uur. Vanaf 19.15 uur staan koffie en thee klaar. Aanmelden kan per email via info@pknodijk.nl.

We kijken uit naar de ontmoeting. Het belooft een zinvolle en vrolijke avond te worden!

Naar de bovenkant van de paginaKlimaatboek

30-09-2023

Op woensdag 27 september jl. vond een levendige ontmoeting plaats in de consistorie van het Witte Kerkje waarin het Klimaatboek van Greta Thunberg centraal stond. Geen wereldnieuws op zich.

Maar toch: wat gebeurt er als je dan met buren en kennissen uit je dorp stil staat bij de zo overweldigende klimaatontwikkelingen? Bij de samenhangen tussen klimaat, hitte en droogte, overstromingen en extremer weer? Als je stil staat bij de bijdrage daaraan door ons gedrag: in mobiliteit, consumeren en produceren. Als je aan de hand van wetenschappers en onderzoeksjournalisten in het Klimaatboek ook uitleg krijgt over de impact op ons leven: de voedselvoorziening, migratie, energie, èn over de trage voortgang in maatregelen. Het roept indringend opnieuw de vraag op, wat je er lokaal mee kunt of denkt te moeten.

Klaas Koop was de moderator en besprak op hoofdlijnen de boodschap van het Klimaatboek. Verontrustend was die samenvatting met exponentiele functies van ‘te veel’ zeker. Maar het gezelschap bleek niet uit struisvogels te bestaan die de kop in het zand gestoken hield. Het gesprek ging daarom snel over wat dit alles voor ons hier in Bunnik en Odijk betekent? Hoe reageren onze kinderen? Gaan we naar het XR-protest op de A12 in Den Haag? Je kunt je allerlei vragen stellen.

Actuele uitstapjes waren zo gemaakt: waarom kappen we oude grote bomen bij kinderopvang Mamma Mia op het Burgje, of aan de Boechoutlaan om een stoep waarop niemand loopt vlakker te kunnen houden? Alsof we de schaduw van die bomen niet nodig hebben voor koelte in de zomer? Alsof insecten en vogels er hun habitat niet mee verliezen? Hoeveel grote SUV’s kunnen er nog bij in de nieuwe wijk? Of in de jaren ’50 straatjes? En waarom doen veel mensen alsof er niets aan de hand is? “Een cruisje eerste klas op de Titanic graag?” Of: waarom denken we machteloos te zijn?

Een stapje verder kwam het kleine gezelschap met kleine stappen die ons in Bunnik kunnen helpen. Die zelfs depressieve gevoelens kunnen wegnemen. Door met grote regelmaat elkaar, je buren, je kerkgemeenschap, vereniging of lokale ondernemers, uit te dagen. Te ‘challengen’ heet dat in goed Nederlands tegenwoordig. Uit te dagen op echte gedragsverandering die helpt. Minder vlees eten door bijv. 4 weken totaal vegetarisch of vegan te eten – en daarna mogelijk nog langer. De tweede auto die voor de deur staat te verkopen. Flink minder kilometers per jaar te gaan rijden, of het nu elektrische kilometers zijn of fossiel. Misschien een bijdrage aan de Energie Coӧperatie Bunnik, tot verduurzaming van de groeiende stroombehoefte in de gemeente. De ‘kledingketting’ die al bestaat voor tweedehands uitruil van kleding helpen uitbreiden. Er zijn best lokale handvatten te bedenken. Wie wil bijdragen aan zulke periodieke challenges, om ze te helpen organiseren, en uit te dragen, kan zich melden bij Klaas Koop (info@pknodijk.nl).

Op 27 oktober is er weer een duurzaamheidsbijeenkomst in het witte kerkje: die gaat over topsport en krachtsport zonder vleesconsumptie. Vechtsporter James Wilks gaat in een mooie film met experts en sporters na hoe zij medailles haalden op een vegetarisch voedselpatroon.

The Game Ghangers | 27 oktober | 20 – 21.30 uur | Meenthoek bij het Witte Kerkje deuren open vanaf 19.30 uur.

Naar de bovenkant van de paginaStartzondag

16-09-2023

Het ging dit jaar wat anders dan anders, en dat was misschien wel een beetje wennen: we vierden de startzondag in drieën!

We begonnen in de pastorietuin; hier kregen we van Gottfrid uitleg bij het programma van de dag.

Hierna konden we aan de slag: met elkaar maakten we en deden we allemaal dingen die te maken hadden met het scheppingsverhaal. Alle ruimtes in en rondom kerk en Meenthoek werden hiervoor benut en er was voor elk wat wils: kaarsjes maken, schilderen van water/lucht/hemel, een veldboeketje maken, instuderen van de liederen voor de viering, een onderwaterwereld/dierenmasker/zelfportret maken. En wat te denken van een zon, maan of ster figuurzagen? De rustdag werd geoefend met een prachtig ligconcertje. En je kon een wandeling van verwondering maken of een gedicht schrijven. Tussendoor was er volop gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van drinken en het vele lekkers.

Het tweede deel was de viering: hier kregen alle onderdelen een plek. Zo hoorden we het scheppingsverhaal in woord en beeld en zongen we prachtige liederen.

We sloten de dag af met een heerlijk overvloedige lunch.

Wat een prachtige dag was het!

Heel veel dank aan iedereen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen.

Naar de bovenkant van de paginaMonumentendag

04-09-2023

Op zaterdag 9 september zal ter gelegenheid van de landelijke monumentendag in het Witte Kerkje van Odijk weer 'levende muziek' klinken.

Om 11.30 treedt het in Odijk vermaarde klassiekgitaarduo Cordial op, met Spaanse en Franse melodielijnen;

om 13.00 uur zal Nico Tukker met zijn houtblazersensemble fraaie Italiaanse renaissance sferen oproepen;

om 14.00 uur gaat onze nieuwe organist Johan Hulshof zijn kunnen demonstreren op ons fraaie orgel - met een eigen repertoirekeuze;

en om ca. 15.00 uur zal Liselotte Kühling met enkele leerlingen van haar blok- en dwarsfluitcomposities (o.a. van Gluck, Haydn, Quantz, Bach) laten weerklinken.

U bent van harte welkom om te komen luisteren!

Naar de bovenkant van de paginaKerkenvisie

13-06-2023

De gemeente Bunnik werkt aan een toekomstvisie voor kerken. Een afvaardiging vanuit het Witte Kerkje nam op maandag 12 juni deel aan een interactieve sessie in het gemeentehuis.

Vertegenwoordigers van alle kerken uit de kernen Werkhoven, Bunnik en Odijk en gemeente-ambtenaren spraken onder begeleiding van bureau Missing Link uit Utrecht over de belangrijkste issues en uitdagingen voor kerkelijke gemeentes.

Ook het breder gebruik, de exploitatie en het onderhoud van de kerkelijke gebouwen en terreinen kwamen aan de orde, net als de relatie tussen keren en de burgerlijke gemeente. Tussen de verschillende kerken bleken veel overeenkomsten, maar ook verschillen te bestaan.

In een vervolgsessie zal een conceptvisie van de gemeente besproken worden.

Meer informatie over het kerkenvisiebeleid is te lezen op de website van Cultureel Religieus Erfgoed.

Naar de bovenkant van de paginaUitwisseling

05-06-2023

Maandag 5 juni bezocht een kleine delegatie van de Gereformeerde Kerken uit Zuid-Afrika het Witte Kerkje. De delegatie was op werkbezoek in Nederland om inspiratie op te doen en ideeën uit te wisselen.

Onze predikante Bertie Boersma en Paul Zeef (kerkrentmeester/ouderling) deden de ontvangst. Met de gasten spraken zij over hoe je als kerkgemeenschap van betekenis kan zijn in je dorp en omgeving.

Ook de uitdagingen waarmee kerken in Zuid-Afrika te maken hebben kwamen aan de orde. Werkloosheid, schooluitval bij jeugd en een tekort aan predikanten. Maar ook hoe ze oplossingen zochten en vonden. Bij iedere lokatie en iedere kerk wordt vanuit de specifieke situatie op zoek gegaan naar stappen en verbinding.

De delegatie werd onder meer begeleid door Betsy Nobel, ambassadeur van de dorpskerkenbeweging van de PKN. Na een rondleiding over het Odijkse kerkterrein en door de kerk ontvingen de bezoekers als afscheid een exemplaar van het Lustrumboek '200 jaar van Kerk en Dorp'. Daarna werd koers gezet naar Amsterdam voor nieuwe uitwisselingen.


Naar de bovenkant van de paginaKoorklanken

03-06-2023

Zaterdag 3 juni traden twee kamerkoren op in het Witte Kerkje van Odijk.

Een flinke groep liefhebbers kon genieten van mooie liederen.

Kamerkoor De Bilt onder leiding van Inge Westra had zich goed voorbereid, met vóór de pauze geestelijke liederen en na de pauze wat speelser klanken. Ze sloten af met het 'have a nice days' van Maierhofer.

Kamerkoor Rondo uit Houten speelde voor en na de pauze stukken uit hun repertoire, dat uitgebreider op 11 juni in 't Goy te horen zal zijn. Het Oekraïnse slaapliedje was erg stemmig, Black Bird van de Beatles vlot en zomers.

Dirigent Hans de Munnik wist de twee koren in de toegift nog samen te krijgen, op een lied waarin wat kippenvolk ritmisch verscholen zat.

Naar de bovenkant van de pagina40 Dagentijd

19-02-2023

Óp naar het licht

Evenals voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een boekje met teksten voor de veertigdagentijd. Een tijd van bezinning, waarbij we ook de kinderen niet vergeten.

Onze tijd kenmerkt zich door veel tegenstellingen tussen mensen en bevolkingsgroepen. Geweld en wantrouwen.

Veel mensen hebben geen hoop meer op een beter leven en een goede toekomst .

In deze veertigdagentijd volgen we Jezus op Zijn lijdensweg. Op weg naar Jeruzalem weerstaat Hij verleidingen, ervaart Hij bemoediging van Zijn Vader. Op Zijn lijdensweg volbrengt Hij het recht van God. De dood heeft niet het laatste woord. De opstanding mag ook voor ons een teken van licht zijn in deze duistere wereld.

Wij mogen vanuit vertrouwen de toekomst tegemoet gaan en ons inzetten om met elkaar op weg te gaan naar een wereld, waarin mensen tot hun recht kunnen komen en waarlijk leven mogen.

Zo mogen we deze veertigdagentijd ervaren als een inspirerende en hoopvolle tijd.

De oecumenische werkgroep Veertigdagenboekje.

Klik hier om het boekje in te zien.

Naar de bovenkant van de paginaPannenkoeken dinsdag

12-02-2023

Dinsdag 21 februari a.s. is het Pannenkoekendinsdag, of Vette dinsdag, of Shrove Tuesday!

Zomaar wat benamingen van de avond voor de vastentijd. Deze laatste avond werd van oudsher nog even flink gevierd met eten en drinken, voordat de sobere tijd tot aan Pasen aanbrak. Er moest een flinke voorraad vet worden aangelegd en alles in huis moest worden opgemaakt, vooral de traditionele ingrediënten van de voorraadkast: boter, melk, eieren, meel en suiker.

Wat kon je daar nu beter van maken dan pannenkoeken?

Na het succes van de afgelopen jaren is er ook dit jaar weer een Pannenkoekendinsdag!

Hoe werkt het?

Bestel het aantal pannenkoeken dat je nodig hebt bij Bert van Leeuwen via beheer@pknodijk.nl / 06-25503201. Vermeld daarbij je naam, het aantal pannenkoeken dat je wilt en eventuele dieetwensen. Bestellen kan tot en met zondag 19 februari.

En kom dan op 21 februari tussen 17.00 en 18.00 uur je bestelling ophalen in de Meenthoek. We maken er een feestje van: je krijgt een geheel verzorgd menu mee!

In ruil voor een vrijwillige bijdrage voor De Voedselbank Kromme Rijn. Bij het ophalen van de bestelling kun je je donatie afgeven of je mag het overmaken naar rekeningnr. NL62INGB00001913 52 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Odijk o.v.v. ‘Voedselbank’.

Op 21 februari hoef je in elk geval niet na te denken wat je op tafel zet!

Bakkers en andere helpers gezocht

We hopen natuurlijk op heel veel bestellingen, dus kunnen we nog wel wat helpende handen gebruiken! Wil je op 21 februari helpen met bakken of helpen bij het meegeven van de bestelling? Geef het dan door via beheer@pknodijk.nl.

Naar de bovenkant van de paginaKerkbalans 2023

07-01-2023

In de periode van 14 - 28 januari 2023 wordt de actie Kerkbalans gehouden met als thema "Geef vandaag voor de kerk van morgen".

Met de opbrengst van deze actie hopen wij in 2023 een groot deel van het kerkewerk te kunnen bekostigen zoals het salaris van de predikante, de activiteiten, exploitatiekosten, afdrachten aan landelijke instellingen en het onderhoud van het terrein en de gebouwen. De kosten lopen sterk op; de inkomsten dreigen achter te blijven. Wilt u alstublieft uw steentje bijdragen?

Een kwart van onze inkomsten is momenteel afkomstig uit onderhandse periodieke schenkingen, waarbij u uw belastingvoordeel aan het kerkewerk toekent. Dit betreft bijdragen aan Kerkbalans, Diaconie en de collectemunten. Denkt u er a.u.b. over na of dit ook bij uw situatie past. Een blanco onderhandse schenkingsakte vindt u hier: schenkingsakte_pknodijk.pdf.

Namens het College van Kerkrentmeesters, Ritzo Holtman

Naar de bovenkant van de paginaKerst

21-12-2022

Gelukkig kunnen we dit jaar met Kerst weer samenkomen en samen zingen: van harte welkom in de kerk!

24 december
19.00 uur: Kinderkerstfeest: ‘Een beeld op stand’.

Viering met kerstspel door de kinderen van de kindernevendienst.
De burgemeester van het stadje Magerdam vraagt aan de inwoners van wie er een standbeeld moet komen. De meningen zijn verdeeld! Komen ze eruit?
Geschikt voor kinderen vanaf circa 4 jaar (er is geen oppas).

24 december
22.00 uur: Kerstnachtdienst (vanaf 21.50 uur: samenzang).

Jongere en oudere gemeenteleden vertellen het kerstevangelie; we zingen bekende kerstliederen.
Na afloop is er bij goed weer buiten warme chocolademelk en glühwein.

25 december
10.00 uur: Kerstmorgendienst.

Thema: ‘Mother Mary’
Muzikale medewerking van Rodyan van den Brink (orgel) en Els Kuijk (fluit)
Voorganger: ds. Bertie Boersma

Alle diensten zijn ook online te volgen via Kerkdienstgemist.

Fijne feestdagen toegewenst!

Naar de bovenkant van de paginaOrganist gezocht!

07-12-2022

Het Witte Kerkje van de Protestantse Gemeente te Odijk zoekt organisten uit de regio voor de zondagse eredienst ter aanvulling van de pool.

Wie ben jij:

-    je bent vertrouwd met het Liedboek van de Protestantse Kerk Nederland;
-    je houdt van het begeleiden van samenzang;
-    afhankelijk van de muziek en de situatie speel je ook piano;
-    je speelt graag samen met andere instrumentalisten bij bijzondere diensten.

Wat bieden we:
-    sinds 1974 beschikt onze kerk over een bijzonder Blank-orgel op de gaanderij;
-    een kleine kerkgemeenschap met veel jonge gezinnen die graag samen zingt;
-    gebruik van het kerkorgel voor eigen orgelspel of oefensessies;
-    je kiest zelf wanneer en hoe vaak je inroostert, het gaat nu om totaal 20 zondagen per jaar;
-    € 30,- per gespeelde dienst excl. reiskosten.

Meer weten? Bel of mail An Van Osselaer (06-19677222, an_vanosselaer@hotmail.com)


Naar de bovenkant van de paginaActie Vakantietas

12-06-2022

Veel gezinnen in onze regio kunnen in de zomer niet op vakantie omdat ze daar niet de middelen voor hebben. Zeker nu het levensonderhoud in de afgelopen maanden een stuk duurder geworden is. Voor kinderen die niet op vakantie kunnen, duurt de zomervakantie dan wel erg lang. Om hen een hart onder de riem te steken doet het Witte Kerkje mee met de Actie Vakantietas (via Kerk in Actie).

Het idee is simpel: we gaan rugzakjes vullen met speelgoed. Want: hoe fijn is het, als je niet op vakantie kunt, je toch een rugzak krijgt met mooi en leuk speelgoed!

Na het succes van vorig jaar, staan er nu weer 35 rugzakjes klaar!
Helpt u, help jij mee om ze te vullen?
Iedereen kan meedoen!

Hoe?
Het idee is simpel: haal een rugzakje op bij het Witte Kerkje en vul het met stevig en liefst duurzaam speelgoed. Breng het gevuld voor 3 juli terug en wij zorgen ervoor dat het voor de zomervakantie via de Voedselbank Kromme Rijn uitgedeeld wordt aan de betrokken gezinnen.

Waar?
De tasjes staan klaar in de Meenthoek op woensdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur en op zondagmorgen.

Wat?
In het rugzakje vind je een overzicht met suggestie voor verschillende leeftijdscategorieën tussen de 4 en 12 jaar. En dan: vullen maar! Vergeet je niet een selfie te maken met de gevulde tas? Stuur die dan naar diaconie@pknodijk.nl

En dan?
Lever het volle rugzakje in bij de kerk, op woensdag- of zondagmorgen, Jaap van der Plas of bij Bertie Boersma. Inleveren kan tot 3 juli a.s. Daarna worden alle rugzakjes naar de Voedselbank Kromme Rijn gebracht, zodat de kinderen nog voor de zomervakantie een mooie gevulde tas krijgen!


Succes!!

Naar de bovenkant van de paginaOdijkse Witte

23-04-2022

Het witte biertje van ons eigen Witte Kerkje is er weer!

Gezien het succes tijdens het jubileumjaar 2020 hebben de kerkrentmeesters een nieuwe batch laten brouwen. Het is al op voorraad. Nu kan het voorjaar zonder Coronamaatregelen maar mét ons eigen Odijkse Witte gevierd worden.

In 2020 heeft de Bier & Bijbelgroep van het Witte Kerkje het jubileumbier Odijkse Witte voor het eerst geïntroduceerd. De kerkrentmeesters zetten dit nu verder voort: niet meer als jubileumbier, maar nu als een ‘Karaktervol Kerkbier’. Uiteraard wel gebrouwen op basis van hetzelfde recept en met dezelfde goede smaak. Hiermee kunnen we blijven genieten van het heerlijke witbiertje van ons Witte Kerkje!

Voor verdere info en om te bestellen zie de Flyer Odijkse Witte.

Naar de bovenkant van de paginaHulp gevraagd Oekraïne!

19-03-2022

Inmiddels zijn de eerste Oekraïense vluchtelingen in ons land aangekomen. Ook in de gemeente Bunnik is onderdak geboden. Al snel vroeg de gemeente de kerken om praktische hulp.

In de nieuwsbrieven van de Nicolaaskerk en van het Witte Kerkje deden we vorige weekend een beroep op onze gemeenschappen. Het was hartverwarmend om te zien hoeveel reacties er kwamen en hoeveel er georganiseerd kon worden in zo’n korte tijd!

Er zijn maaltijden gekookt, boodschappen gedaan, spullen voor de persoonlijke verzorging gebracht, er zijn fietsen aangeboden en er is kinderkleding ingezameld.

Hoe verder? Wat kan ik doen?

1. Nu de mensen hier een paar dagen zijn, komen er steeds meer gerichte vragen voor boodschappen binnen. Soms betreft dat kookgerei, soms iets voor de persoonlijke verzorging. Als u zegt: ik wil wel een paar gerichte boodschappen doen, dan kunt u het doorgeven aan Bertie Boersma.
2. Bonnen voor Hema en Kruidvat blijven welkom! Daarmee kunnen mensen zelf uitzoeken wat ze nodig hebben. U kunt die bonnen afgeven bij de open kerk, op woensdagmorgen, of bij Bertie Boersma.
3. Als u een fiets beschikbaar heeft, dan kunt u contact opnemen met Pieter Meijer: pietermeijer@planet.nl (bereikbaar vanaf 24 maart)
4. Als u een luisterend oor wil bieden en helpen bij praktische zaken, wordt dan buddy van een Oekraïner. Meld u dan aan bij sociaal makelaar Lia van den Heuvel.
T:06 187 58 726 M: l.vandenheuvel@bunnik.nl
5. Intussen bekijken we wat er de komende tijd nog (meer) nodig is. Houdt u de website, nieuwsbrief en de zondagse mededelingen in de gaten.

Naar de bovenkant van de paginaPannenkoeken dinsdag

16-03-2022

De pannenkoeken actie van dinsdag 1 maart heeft een kleine 1000 euro opgeleverd voor de Voedselbank.

In ruil voor een donatie konden in het Witte Kerkje pannekoeken worden afgehaald. Aan alle bakkers en smullers: dank voor de inzet en uw gift!

Pannenkoeken-dinsdag is de laatste dag/avond voor de vastentijd, waarin zich met traditioneel onthoudt van luxe/eten. Het is dus de laatste dag/avond waarop er nog even genoten mag worden en alles in huis moet worden opgemaakt. Vroeger stonden in de voorraadkast vooral boter, melk, eieren, meel en suiker. En hier kun je perfect pannenkoeken van maken.

In Groot-Brittanië heet deze dinsdag Shrove Tuesday. Op Shrove Tuesday werd om elf uur de klok geluid. De legende gaat dat een huisvrouw uit Olney, Buckinghamshire, in 1445 net op dat moment druk bezig was met pannenkoeken bakken. Hierdoor was ze vergeten dat ze naar de kerk moest, tot de klokken begonnen te luiden voor de dienst. Ze rende het huis uit, met pan en al. Ze gooide de pannenkoek regelmatig op zodat deze niet vast zou branden.

Dit maakte zoveel indruk op de omgeving dat tegenwoordig nog steeds pannenkoekenraces worden gehouden, waarbij de deelnemers al rennend over straat met de pan hun pannenkoek omhoog werpen. In heel het Verenigd Koninkrijk kun je deze race lopen. Je moet je pannenkoek veilig over zo’n 380 meter verplaatsen door hem regelmatig omhoog te gooien. Om alles helemaal af te maken wordt er verwacht dat de deelnemers verkleed zijn als huisvrouw.

Naar de bovenkant van de paginaKlokken voor Vrede

02-03-2022

In heel Nederland luidden woensdag 2 maart van 17.15 - 17.30 uur de kerkklokken voor vrede in Oekraïne.

Ook de klokken van het Witte Kerkje en de Nicolaaskerk in Odijk lieten van zich horen.

Het luiden volgde na een oproep van de Raad van Kerken. De Raad hoopt dat het luiden van de klokken voor iedereen een moment is om stil te staan bij de “verwarrende en angstige gebeurtenissen” in Oekraïne.

Direct na het luiden van de kerkklokken begon in de Domkerk in Utrecht een speciale oecumenische dienst.

Naar de bovenkant van de pagina40 Dagentijd

01-03-2022

De Ark van Noach, als teken van hoop. Noach hoopte dat God hem door de hevige storm en de woeste
zee, veilig aan land zou brengen.

De ark mag ook voor ons symbool staan als hoop en bemoediging.

We leven in een zeer onzekere tijd waardoor heel veel mensen zich ongelukkig voelen en hun vertrouwen kwijt zijn geraakt. Veel jongeren dreigen hun motivatie en ambitie te
verliezen en komen daardoor in een depressie terecht. Als we de stroom vluchtelingen en ontheemden zien voelen we ons machteloos.

De komende lijdensweken volgen we Jezus op zijn weg naar Jeruzalem. Het is een tocht waarin beproeving, standvastigheid en vertrouwen centraal staan. We zien in de verhalen steeds tekenen
van hoop.

Jezus blijft dwars door het lijden heen vertrouwen op God.

We zijn op weg naar Pasen. Jezus’ opstanding opent de weg naar een nieuw leven. De dood heeft niet het laatste woord.

We wensen u een gezegende voorbereidingstijd.

De veertigdagenwerkgroep

Klik hier om het boekje in te zien.

Naar de bovenkant van de paginaWelkom!

24-02-2022

De persconferentie van 15 februari bracht het verlossende woord: Nederland gaat gefaseerd van het slot af!

We zijn hier als kerkgemeenschap heel erg blij mee.

Alsof we na een gevangenschap van twee jaar weer vrij zijn. Dat is bevrijdend, maar voelt ook onwennig en spannend. Laten we elkaar hierin de ruimte geven om langzaam weer aan het ‘oude’ normaal te wennen.

Als kerkgemeenschap volgen we (net als afgelopen twee jaar) de maatregelen van de overheid. Daarom is aanmelden voor de kerkdienst vanaf zondag 27 februari niet meer nodig!

Ook het koffiedrinken na de kerkdienst wordt vanaf zondag 27 februari weer opgestart. Alle doordeweekse activiteiten starten weer op en kunnen zonder beperkingen plaatsvinden. Natuurlijk blijven we vinger aan de pols houden. Mocht het coronavirus toch weer oplaaien (met een besmettelijker variant), dan volgen wellicht nieuwe maatregelen. Maar zoals het er nu naar uitziet, is dat verleden tijd.

We hopen jullie snel in levende lijve te ontmoeten tijdens een zondagse dienst, bij een vers bakkie koffie of tijdens een doordeweekse activiteit ‘Rondom het Witte Kerkje’!.

Kerkenraad PG Odijk

Naar de bovenkant van de paginaKerkbalans

19-12-2021

In de periode van 15 - 29 januari 2022 wordt de actie Kerkbalans gehouden met als thema "Geef vandaag voor de kerk van morgen".

Met de opbrengst van deze actie hopen wij in 2022 een groot deel van het kerkenwerk te kunnen bekostigen zoals het salaris van de predikante, de activiteiten, exploitatiekosten, afdrachten aan landelijke instellingen en het onderhoud van het terrein en de gebouwen. De kosten blijven oplopen; het vergt creativiteit om de opbrengsten daarmee in de pas te houden. Wilt u alstublieft uw steentje bijdragen?

Voor wie over 2021 zijn/haar bijdrage nog moet betalen, of extra belastingaftrek wenst over 2021 door de bijdrage van 2022 nu al te willen storten: de bankrekening is NL08 RABO 0329 8181 47 t.n.v. Protestantse Gemeente Odijk.

Een kwart van onze inkomsten is momenteel afkomstig uit onderhandse periodieke schenkingen, waarbij u uw belastingvoordeel aan het kerkewerk toekent. Dit betreft bijdragen aan Kerkbalans, Diaconie en de collectemunten. Denkt u er a.u.b. over na of dit ook bij uw situatie past. Een blanco onderhandse schenkingsakte vindt u hier: SchenkingsaktePKNOdijk.pdf.

Namens het College van Kerkrentmeesters,
Ritzo Holtman

Naar de bovenkant van de paginaBijbelvertaling

25-10-2021

Op 13 oktober verscheen de NBV21, de Bijbel voor de 21e eeuw. Een vertaling in hedendaags, natuurlijk Nederlands. Scherper en krachtiger dan de eerste versie uit 2004, mede dankzij reacties van duizenden bijbellezers.

Jaap van Dorp van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap zal op 27 oktober vertellen over de aanpassingen die zijn gedaan en de veranderingen ten opzichte van voorgaande uitgaven. En natuurlijk is er volop gelegenheid voor vragen.

Welkom in het Witte Kerkje te Odijk!
De presentatie is ook live online te volgen: https://kerkdienstgemist.nl/stations/1280
Wie thuis meekijkt en een vraag heeft voor Jaap van Dorp, kan die tijdens de presentatie appen naar ds. Bertie Boersma (06-23109574).

Datum: woensdag 27 oktober 2021
Plaats en tijd: Kerkzaal, 19.30 uur (kerk open vanaf 19.15 uur)
Informatie en aanmelding: info@pknodijk.nl

Naar de bovenkant van de paginaOpenluchtdienst

13-09-2021

'Van U is de toekomst!' Dat was het thema van de startzondag waarmee het nieuwe kerkseizoen werd afgetrapt. Traditiegetrouw vond de viering plaats in de open lucht.

In de pastorietuin wapperden de vlaggen van verbinding - gemaakt met Pinksteren - vrolijk in de wind.

Tijdens de dienst namen twee twee kerkenraadsleden afscheid nemen en traden twee anderen aan. Na afloop was er koffie, thee en fris met een taartenbuffet en natuurlijk alle tijd voor ontmoeting. Voor de kinderen stond er een springkussen en waren er allerlei spelletjes.

Hier was mooi om na een lange tijd weer met zoveel mensen samen, verbonden, de kerkdienst te vieren.

Naar de bovenkant van de paginaHeel Bunnik Bakt

08-09-2021

Durf jij het aan? Open monumentendag Bunnik organiseert op zondag 12 september de cupcake-bakwedstrijd ‘Heel Bunnik Bakt’ voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Jong bakkers worden uitgedaagd om minimaal 4 cupcakes te bakken en deze kleurrijk,
fantasierijk of gek te versieren. De cakes mogen ieniemienie of groots zijn, als ze maar lekker smaken. Je mag ook meedoen samen met je beste vriend, vriendin, broer of zus.

De cupcakes kunnen op zondag 12 september van 15 tot 16 uur worden ingeleverd bij het
Witte Kerkje in Odijk. Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen en maakt om 17 uur de winnaars bekent van de mooiste, gekste en lekkerste cupcake. Uiteraard zijn er leuke prijzen mee te winnen.

Kun jij cupcakes bakken als de beste, doe dan mee en laat je bakkunsten aan Bunnik zien!

Naar de bovenkant van de paginaMonumentendag

08-09-2021

Ook dit jaar doet ons Witte Kerkje weer mee aan Open Monumentendag op zaterdag 11 september. De kerk is open van 10.00 – 16.00 en er is een afwisselend programma, waarvoor Paul Zeef zich heeft ingezet.

Rodyan van den Brink geeft een orgelconcert, het gitaarduo ‘Cordial’ Erik Ypema en Cees Sax speelt voor ons, u krijgt een toelichting bij de monumentale maquette van onze kerk en begrijpt eindelijk hoe het huidige gebouw is ontstaan uit die vroegere kruiskerk.

Ook geeft Wil van der Plas, co-auteur van het boek Van kerk en dorp, 200 jaar Witte Kerkje van Odijk, een korte lezing.


Programma
Zaterdag 11 september
Ontvangst publiek v.a. 10.00 uur
10.30 Orgelconcert: Rodyan van den Brink
11.15 Gitaarduo Cordial: Erik Ypema en Cees Sax
12.00 Uitleg bij de Monumentale Maquette – aansluitend reciteert Amédé Passoir (kort)
12.30 Pauze
13.00 Open Podium danwel Meent-lezing (verrassingsoptreden)
14.00 Lezing door Wil van de Plas, co-auteur van het jubileumboek Van Kerk en Dorp, 200 jaar geschiedenis van het witte kerkje in Odijk
14.45 Kerk open voor bezoek
16.00 Einde openstelling en ontvangst

----------------------------

Zondag 12 september - Cup-cake bakwedstrijd “Heel Bunnik Bakt” voor kinderen van 6 tot en met 12 jr.

15.00 Inlevermoment meedingende open cupcake kandidaten
15.15 De Jury beraadt zich (zo mogelijk openbaar) / omlijsting met muziek op orgel en fluit
17.00 Prijsuitreiking
17.15 Afsluiting

Naar de bovenkant van de paginaActie Vakantietas

16-07-2021

De Actie Vakantietas was een groot succes!

Maar liefst 34 hele mooie, goed gevulde rugzakken werden vlak voor de zomervakantie meegegeven aan voedselbank Kromme Rijn.

De voedselbank deelde de rugzakken uit aan kinderen uit gezinnen in onze regio die in de zomer niet op vakantie kunnen, omdat ze daar niet de middelen voor hebben. Zeker voor kinderen duurt de zomervakantie dan wel erg lang. Hoe fijn is het, als je dan toch een rugzak krijgt met mooi en leuk speelgoed!

Dank voor alle donaties, alle prachtig gevulde rugzakken en al het speelgoed dat los werd gebracht. Zelfs tot loopfietsjes toe! Hoe gaaf dat we dit samen, als dorpsgemeenschappen, konden doen.

Het was best een klus om het binnen gekomen speelgoed te sorteren, de tasjes nog even na te kijken en klaar te zetten voor ieder uitdeelpunt. Maar met dank aan een aantal spontane vrijwilligers verliep het gesmeerd!

Naar de bovenkant van de paginaPinksteren

23-05-2021

Het Witte Kerkje uit Odijk presenteert een bijzondere vertolking van het Pinksterverhaal.

Na Kerst en Pasen is er weer een prachtige film gemaakt. Allerlei 'talige' dorpsgenoten lezen een gedeelte uit Handelingen 2 voor. 'Wij allen horen hen in onze eigen taal spreken over Gods grote daden.'

Met dank aan een ieder die heeft meegewerkt en het duo Bert van Leeuwen en Anneke van der Meulen.


Naar de bovenkant van de pagina40 Dagentijd

14-02-2021

Evenals voorgaande jaren toch ook dit jaar een Veertigdagenboekje.

In verband met de coronaregels was de voorbereiding wat ingewikkelder, maar het is gelukt. Zoals gebruikelijk is er op de woensdagen aandacht voor de kinderen.

Het afgelopen jaar is voor heel veel mensen getekend door lijden en verdriet. Daarnaast heerst er onvrede, boosheid en ook angst om alles wat rondom ons gebeurt als gevolg van het coronavirus. Vooral ook onze jongeren hebben het zwaar. Daarnaast gebeuren er ook positieve dingen in het zorg dragen voorelkaar en hulp bieden.

Juist in deze tijd is het belangrijk de lijdensweg van Jezus te volgen. Dit is geen doodlopende weg. We zien in alle verhalen steeds tekenen van hoop. Jezus blijft dwars door het lijden heen vertrouwen op God. Zo mogen ook wij in deze donkere, onzekere tijd vertrouwen houden op de toekomst. We gaan met elkaar op weg naar Pasen, het grote overwinningsfeest op lijden en dood.

We wensen u een gezegende tijd.

De veertigdagenwerkgroep

Klik hier om het boekje in te zien.

Naar de bovenkant van de paginaPannenkoeken dinsdag

06-02-2021

Doe mee! Dinsdag 16 februari a.s. is het Pannenkoekendinsdag, of Vette dinsdag, of Shrove Tuesday!

Zo maar een paar verschillende benamingen van de avond voor de vastentijd, oftewel Veertigdagentijd. Deze laatste avond werd van oudsher nog even flink gevierd met eten en drinken, voordat de sobere tijd tot aan Pasen aanbrak. Er moest een flinke voorraad vet worden aangelegd en alles in huis moest worden opgemaakt, vooral de traditionele ingrediënten van de voorraadkast: boter, melk, eieren, meel en suiker. Wat kon je daar nu beter van maken dan pannenkoeken?

Ook al is samen pannenkoeken eten nu niet mogelijk, toch hebben we een alternatief bedacht: je kunt je opgeven als bakker of als eter. En heel Odijk en nabije omgeving kan meedoen!

Op 16 februari hoeft u in elk geval niet na te denken wat u op tafel zet!

Dus:

    • Wie wil bakken?
    • Wie wil graag lekker opeten? Thuisbezorgd, coronaproof.

In ruil voor een vrijwillige bijdrage voor De Schans, over te maken op rekeningnr. NL62 INGB 0000 1913 52 t.n.v. Diaconie Prot. Gem. Odijk te Odijk o.v.v. van ‘De Schans’.

Elke bakker wordt gekoppeld aan een eter. Bakker en eter hebben van tevoren even contact om bv af te speken hoeveel pannekoeken en hoe laat ze bezorgd zullen worden.

En vergeet niet je foto te delen, appen of mailen!

U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar diaconie@pknodijk.nl. Vermeld daarbij uw naam, aantal personen, adres en telefoonnummer. U kunt zich ook telefonisch opgeven bij Bert van Leeuwen (06-25503201).

Naar de bovenkant van de paginaJa!

27-01-2021

Op zondag 24 januari kreeg een tweetal gemeenteleden een bijzondere taak in de kerkgemeenschap van het Witte Kerkje.

Helaas niet in een volle kerk: als gevolg van de corona maatregelen kon slechts een handje vol mensen bij de viering aanwezig zijn.

Als verbeelding van de instemming van de gemeenteleden met de benoemingen werden er briefjes op de stoelen gehangen. De foto laat zien hoe het er in de kerk uitzag.

Naar de bovenkant van de paginaKerkbalans

02-01-2021

In de periode van 17 - 30 januari 2021 wordt de actie Kerkbalans gehouden met als thema "Geef vandaag voor de kerk van morgen".

Met de opbrengst van deze actie hopen wij in 2021 een groot deel van het kerkewerk te kunnen bekostigen zoals het salaris van de predikante, de activiteiten, exploitatiekosten, afdrachten aan landelijke instellingen en het onderhoud van het terrein en de gebouwen.

Terwijl de kosten licht blijven oplopen, valt te verwachten dat de inkomsten onder druk komen te staan. Wilt u alstublieft uw steentje bijdragen?

U kunt uw bijdrage storten op bankrekening NL08 RABO 0329 8181 47 t.n.v. Protestantse Gemeente Odijk. Als u een periodieke schenking wilt vestigen kunt u hier de akte downloaden.

Namens het College van Kerkrentmeesters,
Ritzo Holtman

Naar de bovenkant van de paginaKerst voor Odijk

25-12-2020

`Het verhaal van ons allemaal!`

In het filmpje hieronder lezen bekende en minder bekende dorpsgenoten een stukje van het kerstverhaal. Als teken van verbondenheid en hoop in deze donkere dagen.

Kerst 2020 is anders dan andere jaren. Het is niet mogelijk om met veel mensen bij elkaar te komen. Ook de kerk is dicht. Langs deze weg wensen we iedereen fijne Kerstdagen!


Naar de bovenkant van de paginaPresentatie Jubileumboek

21-12-2020

Graag presenteren wij het jubileumboek 'Van kerk en Dorp, 200 jaar Witte Kerkje van Odijk', geschreven door Raymond Uppelschoten en Wil van der Plas. 'Van kerk en dorp' is nr. 21 in de Historische Reeks Kromme Rijngebied.

Omdat het in deze tijd niet mogelijk is om het eerste exemplaar aan te bieden in het Witte Kerkje, delen we deze boekpresentatievideo met ieder die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Odijk.Aan het woord komen Ruud van Bennekom, de burgemeester van Odijk; Otto Wttewaall, voorzitter van de Historische Kring Tussen Rijn en Lek; Wil van der Plas, historicus en een van de twee auteurs; ds. Bertie Boersma, predikant van het Witte Kerkje; Annemiek Brouwer, voorzitter van de kerkenraad; Johanna Muis, redacteur en tot slot Raymond Uppelschoten, auteur en dorpshistoricus.

Deze levendige kroniek van 200 jaar geschiedenis van het Witte Kerkje en het dorp Odijk boek is te bestellen via www.pknodijk.nl/gedenkboek.php.

Het boek wordt vanaf dinsdag 22 december 2020 in het dorp thuisbezorgd bij ieder die het eerder al besteld heeft, of per post verstuurd.

In een extra video vertelt Wil van der Plas, een van de twee auteurs van het jubileumboek ‘Van kerk en dorp, 200 jaar Witte Kerkje van Odijk’ over Odijkers die deel uitmaken van de geschiedenis van het Witte Kerkje in dit boek.
Ter gelegenheid van het verschijnen van het jubileumboek verscheen donderdag 17 december het artikel “Koning bepaalde omvang van Witte Kerkje Odijk” in het Reformatorisch Dagblad. Hiervoor zijn auteur Wil van der Plas en tegenlezer en kerkrentmeester Paul Zeef geïnterviewd door Jan Kas. Het kerkje in kerstsfeer is prachtig gefotografeerd door Henk Visscher.

Ook het Bunniks Nieuws besteedde aandacht aan het verschijnen van het jubileumboek. Lees hier het interview met de auteurs Raymond Uppelschoten en Wil van der Plas.
Naar de bovenkant van de paginaLockdown

17-12-2020

Deze week hebben we als crisis-moderamen overleg gehad naar aanleiding van de aankondiging van premier Rutte. Nederland moet de komende vijf weken in lockdown.

Winkels, scholen, horeca, musea, overal zijn strenge beperkingen opgelegd. Het advies is binnen blijven, minimaal contact, hooguit twee bezoekers, met kerst maximaal drie gasten. De kerken hebben het advies gekregen om over te gaan op online diensten.

Als Witte Kerkje ondersteunen wij deze oproep. De kerken hebben weliswaar een uitzonderingspositie, dat is bij de grondwet bepaald, maar toch hebben wij als moderamen en als kerkenraad gemeend om hiervan minimaal gebruik te maken en ons solidair op te stellen.

Dit betekent dat het, net als in het voorjaar, niet meer mogelijk is om fysiek een dienst bij te wonen in de kerk. De komende weken zullen tijdens de diensten alleen mensen met een functie aanwezig zijn (predikant, organist, ouderling, koster, enkele zangers). Deze maatregel gaat per direct in en zal duren tot ten minste zondag 10 januari.

Alle vieringen zijn online te volgen via kerkdienstgemist.nl.

We nemen dit besluit met pijn in ons hart en realiseren ons terdege dat we in deze moeilijke tijd opnieuw op afstand zijn. Juist nu we dichtbij willen zijn. Juist nu en in deze periode.

We hopen op uw begrip en wensen u, in verbondenheid, goede en gezegende dagen toe.

Naar de bovenkant van de paginaInzameling Voedselbank

21-10-2020

In de week naar 8 november zamelt het Witte Kerkje voedsel in voor de Voedselbank.

U kunt op drie momenten uw bijdrage bij het Witte Kerkje afgeven:
- Woensdagochtend 4 november tussen 10:00 tot 11:00
- Zaterdagmiddag 7 november tussen 15:00 en 16:00
- Zondagmorgen 8 november voor 10:00 of tussen 11:00 en 11:30

Alleen houdbare producten kunnen worden ingeleverd. De volgende producten zijn doorlopend nodig en daarom in het bijzonder welkom:In de gemeente Bunnik neemt het aantal gezinnen dat afhankelijk is van de Voedselbank toe. Tegelijkertijd blijkt het steeds lastiger om voedsel in te zamelen. Daarom roepen we iedereen op om met deze actie mee te doen.

Op 8 november is er in de kerk aandacht voor de jaarlijkse Dankdag voor het Gewas. Een mooie gelegenheid om van onze overvloed aan voedsel te delen met mensen die juist tekort komen.

Naar de bovenkant van de paginaDigitaal Collecteren

08-09-2020

Ook de komende periode zal er nog niet fysiek gecollecteerd worden tijdens de diensten. Daarom vragen we u om uw collecte digitaal bij te dragen.

Hierbij maken we onderscheid tussen de collecte tijdens de dienst (diaconale collecte) en de collecte die normaal bij de uitgang wordt gehouden (algemeen kerkenwerk):

Diaconale collecte

U kunt uw bijdrage voor de diaconale collecte voor een bepaalde periode overmaken op rekening NL62 INGB 0000 1913 52 t.n.v. Diaconie Prot. Gem. Odijk te Odijk. Vermeld bij de overboeking de periode waarvoor uw gift bedoeld is, bijvoorbeeld 'collectes september'. Uw gift wordt dan evenredig verdeeld over de collectedoelen voor de aangegeven periode. Het is ook mogelijk een gift over te maken voor een specifiek collectedoel.

De mogelijkheid om via de betaalpagina van Stichting Kerkelijk Geldbeheer vervalt.

Algemeen kerkenwerk

U kunt uw bijdrage aan uitgangscollecte, bestemd voor het algemeen kerkenwerk, overmaken op rekening NL34 INGB 0000 4888 70 t.n.v. Prot. Gem. Odijk te Odijk.

Nog een vraag? Stuur een mail naar diaconie@pknodijk.nl.

De Diaconie en de Kerkrentmeesters danken u voor uw bijdrage!

Naar de bovenkant van de paginaMonumentendag

27-08-2020

Zaterdag 12 september presenteert het Witte Kerkje een bescheiden programma van muziek, cabaret en een stukje geschiedenis.

Er is een gemengd programma met een warm ontvangst door Amadé Passoir, neef van de 18e eeuwse kerkvoogd en kenner der historie van het Witte Kerkje. Dat dit jaar het 200-jarig bestaan van het kerkje gevierd zou worden, is door de Corona-maatregelen sterk bemoeilijkt. Wij hebben, uiteraard binnen de maatregelen die gelden, een leuk en leerzaam programma voor u samengesteld. Toch aandacht voor dat lustrum: over kerkbier, over de vesperdienst en over het rijk geïllustreerde gedenkboek.

Het programma is als volgt:
10:30 Opening: deur open en start van ontvangst voor momumentbezoek
11:00 Open Podium: Cordial, klassiek gitaarduo speelt lichte werken
11:45 Korte optredens van leerlingen van docente-fluitiste Liselotte Kuling
12:30 Pauze - stilte; bezichtiging, korte toelichting op de bouwgeschiedenis en de 200 jaarsviering in 2020

13:30 Fluitworkshop, door Liselotte Kuhling
14:30 Odijks Caberet ‘de Protestanders’, muzikaal begeleid door Hans de Munnik
15:00 Orgelspel, door Rodyan van den Brink
16:00 Einde open podium
16:30 Sluiting. Einde bezichtiging en openstelling

Het aantal plaatsen in de kerk is beperkt. Daarom vragen wij u zich van tevoren aan te melden via info@pknodijk.nl. Geeft u daarbij aan welke onderdelen van het programma u graag wilt bijwonen.

Door de uitbraak van het coronavirus heeft het Bunnikse comité besloten dit jaar geen Open Monumentendag te organiseren. Toch willen we u op deze dag kunnen laten genieten van een van de monumenten in Odijk. Ook door Theetuin Tierelethee en 't Wapen van Odijk activiteiten georganiseerd. Zie hier voor de flyer.

Naar de bovenkant van de paginaZomerlunch

01-08-2020

De kindernevendienst sloot het seizoen feestelijk af met een zomerlunch. Dankzij versoepelde coronamaatregelen kon deze activiteit gelukkig doorgaan.

Na de online kerkdienst kwamen meer dan 20 kinderen naar de kerk om samen broodjes, krentenbollen, aardbeien en meloen te eten. Nadat al het lekkers verorberd was werden er spelletjes gedaan in de pastorietuin.

Het was een feest om zo met elkaar de zomervakantie in te gaan!

Naar de bovenkant van de paginaCoronahulp

22-07-2020

In deze coronatijd heeft de PG Odijk bijgedragen aan voedselhulp op Oost-Java.

Enkele jaren geleden is er een uitwisseling geweest van leden van de PG Odijk en leden van de Protestantse kerkgemeenschap in Malang op het eiland Java. Ook nu nog is er contact tussen gemeenteleden uit Odijk en de kerk in Malang.

Met een zondagse collecteopbrengst, aangevuld met een gift, werden voedselpakketten bekostigd. In de periode 21-28 juni zijn deze uitgedeeld aan noodlijdende gemeenteleden van de kerk in Malang.

Ook in Indonesië is de impact van de corona-uitbraak groot. Het toerisme is ingestort, winkels en scholen zijn dicht. De bevolking leeft van dag tot dag. Geen werk betekent geen inkomen, en geen inkomen betekent geen voedsel. Tegelijk stijgen de prijzen van water en dagelijkse boodschappen enorm, waardoor veel mensen zich dit niet meer kunnen veroorloven. Als gevolg van de crisis worden daar nu gezinnen ondersteund met voedselpakketen, die bijvoorbeeld producten als rijst en olie bevatten.
Naar de bovenkant van de paginaNoodfonds

15-06-2020

Het Noodfonds helpt inwoners van de gemeente Bunnik met financiële problemen. Ondanks regelingen vanuit de overheid kunnen mensen financieel in de knel raken, bijvoorbeeld door onvoorziene tegenslagen. Door de coronacrisis zijn veel mensen hun baan kwijt geraakt.

Als u zo iemand ontmoet, kunt u hem of haar wijzen op het Noodfonds Bunnik. Dit fonds bestaat al vele jaren en is er voor alle inwoners van de gemeente Bunnik. Het fonds wordt door de gemeente Bunnik beheerd. Het keert geen geld uit maar betaalt direct de rekening van bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine.

Het Noodfonds Bunnik wordt voor de helft gevuld door de gemeente Bunnik en voor de andere helft door de Caritas van de Katholieke Geloofsgemeenschappen samen met de diaconieën van de Protestante kerken in Bunnik, Odijk (contactpersoon: Gerda van Rijn) en Werkhoven. Iedereen kan er een beroep op doen. Je hoeft niet bij een kerk te horen. U kunt helpen door mensen de weg te wijzen of door ze over hun schroom heen te helpen.

Voor meer informatie over het Noodfonds kan men in contact treden met het Centrum voor Elkaar van de gemeente Bunnik. Dit is van ma t/m vr bereikbaar tussen 9.00 u – 12.00 u via tel: 030 659 48 48. Of via email: centrumvoorelkaar@bunnik.nl.

Naar de bovenkant van de paginae-Kerknieuws

01-04-2020

Om u in deze verwarrende tijden snel te kunnen informeren zijn we gestart met een digitale nieuwsbrief. Deze wordt elke vrijdagmiddag verzonden aan kerkleden en andere betrokkenen. Ook het e-Kerknieuws ontvangen? Geef uw mailadres door aan kerknieuws@pknodijk.nl.

De redactie bestaat momenteel uit Anneke van der Meulen en Johanna Muis. Al doende ontwikkelen we nieuwe ideeën en input is zeer welkom!

Kopij inleveren? Stuur uw bericht uiterlijk woensdagavond 20.00 uur naar het kerknieuws mailadres. Hou het svp echt kort: liefst 100, maximaal 150 woorden. Graag ook beeld en eventueel een linkje of pdf voor meer informatie.

Printversie
Er wordt een aparte printversie gemaakt om rond te brengen bij wie geen mailadres heeft.
Naar de bovenkant van de paginaApp-groep

29-03-2020

Beste mensen,

In deze bijzondere tijd, waarin we elkaar als gemeenteleden niet kunnen ontmoeten, zoeken we naar andere manieren om ons met elkaar verbonden te voelen.

Daarom is er een app-groep gestart, open voor alle leden van het Witte Kerkje. Hierin kunnen we elkaar bemoedigen door bijvoorbeeld het doorgeven van een lied, tekst, citaat, bijbelgedeelte of gebedspunt.

Enkele aandachtspunten:

> Natuurlijk doen we ons best om ook die mensen een hart onder de riem te steken die geen whatsapp gebruiken, door bijvoorbeeld een telefoontje of een kaartje.

> Deze app-groep is niet bedoeld voor officiële mededelingen. Daar is het gewone kerknieuws voor, plus het nieuwe digitale kerknieuws, en de website.

Als je mee wil doen, stuur dan een e-mail met je 06 nummer naar de scriba, scriba@pknodijk.nl

Hartelijke groeten, Lia en Harriët

Naar de bovenkant van de paginaKerk-TV

26-03-2020

Met ingang van zondag 29 maart zullen er vanuit het Witte Kerkje weer live-kerkdiensten worden uitgezonden via Kerkdienstgemist.

De uitzendingen zullen vanaf nu met een beeldverbinding te zien zijn (kerk-TV). Door de corona uitbraak is het niet mogelijk de kerkdienst in het Witte Kerkje bij te wonen. Alleen de noodzakelijke personen zullen in de kerk aanwezig zijn. Door de beeldverbinding bent u van afstand toch dicht bij de viering betrokken.

Alle overige activiteiten van hete Witte Kerkje zijn voorlopig afgelast.


Naar de bovenkant van de paginaLuiden klokken

18-03-2020

Om in deze onzekere tijd een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, roept de Raad van Kerken ook alle kerken in Nederland op om de komende drie woensdagen (18 en 25 maart en 1 april) van 19.00 – 19.15 uur de kerkklokken te luiden.

Ook de klokken van het Witte Kerkje zullen op deze momenten te horen zijn.

Met deze ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Het is tevens een oproep tot gebed en andere vormen van steun voor alle zieken en voor wie zich inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

Naar de bovenkant van de paginaGeschiedenisles

03-03-2020

202 jaar geleden raasde er op 3 maart een grote storm over Odijk. De kerk was zo beschadigd dat er niet veilig meer in gekerkt kon worden.

Op 3 maart zien alle groepen van CBS Beurthonk met eigen ogen de oorspronkelijke grote kerk instorten via een maquette. Alleen het koor blijft over: het huidige gebouw van het Witte Kerkje.

In de kerk zelf krijgen de kinderen op dinsdag 3 maart een levendige geschiedenisles van Wil van der Plas, oud docent geschiedenis en co-auteur van het dit najaar te verschijnen boek Van kerk en dorp, 200 jaar Witte Kerkje van Odijk. De in stukken af te breken maquette is gemaakt door haar man Jaap van der Plas. Een van de kinderen mag hierin de klok luiden van de oude grote kerktoren.

Ademloos luisterend zien de kinderen het dak instorten, waarna Wil een voor een ook de muren en de toren weghaalt. Alleen het kleine koor blijft over en krijgt een nieuwe voorgevel, laat zij zien. Dat is het huidige Witte Kerkje. De kleuters doen de stormwind na die in 1818 raasde om het oude kerkgebouw, waardoor de pannen naar beneden vielen. Groep 3 en 4 verbaast zich over de schoolmeester die als koster ook de klok luidde en voorzanger was in de kerk, en dat er in 1820 nog maar 300 mensen woonden in drie straten. De oudste kinderen horen over de reformatie toen de katholieke kerk een protestantse kerk werd.

Buiten laat jeugdwerker René Maseland de kinderen zien tot hoever de toren van de oude kerk van Odijk reikte tot hij werd afgebroken: bijna het hele schapenweitje was ooit kerk.

Naar de bovenkant van de paginaOdijkse Witte

02-03-2020

De Bier & Bijbelgroep van het Witte Kerkje heeft een speciaal jubileumbier laten brouwen onder de naam Odijkse Witte, om te vieren dat het Witte Kerkje 200 jaar bestaat. De eerste batch Odijkse Witte wordt gepresenteerd op zaterdagmiddag 14 maart tijdens de pauze van het jubileumconcert in het Witte Kerkje en is hier dan ook te proeven en te bestellen.

Uiteraard zijn diverse bieren getest en de keuze is gevallen op een karaktervol, fris en kruidig, licht troebel bier met een zachte schuimkraag. De eerste 500 liter jubileumbier is inmiddels overgedragen aan de Bier & Bijbel groep. Odijkse Witte komt tijdelijk op tap te staan in het Wapen van Odijk en het Dorpshuis en is te koop bij slijterij Barrique, inclusief bierviltjes – zo lang de voorraad strekt.

Bier & Bijbelgroep
De Bier & Bijbelavonden vormen een activiteit waarbij mannen uit het Witte Kerkje elkaar op een andere manier ontmoeten en beter leren kennen, licht gemeentelid Oscar Schneider toe. “Een gesprekskring over een Bijbelboek spreekt minder tot de verbeelding dan een onderwerp als Bier & Bijbel. De bier- en bijbelclub ging in 2018 van start met een groep van vijftien mannen die in drie avonden alle bierstijlen leerden proeven en beoordelen onder leiding van biersommelier Axel Röhm. Hij opende elke avond met een korte verwijzing naar de rol van bier in de bijbel, bij de kerkvaders en in straffe volks- en Bijbelverhalen. De meeste mannen kenden elkaar wel van gezicht, maar de proeverijen smeedden een band die een mooie verdieping is op de gemeenschapszin van het Witte Kerkje. Op een van die avonden ontstond het idee om met de bierclub van het Witte Kerkje een eigen biertje te gaan brouwen. En met het jubileumjaar in aantocht hadden we ook duidelijke doelstelling voor ogen: een mooi witbiertje om te toosten op 200 jaar Witte Kerkje in Odijk!”

Van hobbybrouwer naar Stadsbrouwer
Hobbybrouwer Edwin van Lunteren uit Odijk heeft de groep geholpen een mooi eerste recept voor de Odijkse Witte te ontwikkelen. Met een grote soepketel werd het eerste brouwsel van 25 liter op een brander verhit, veel handwerk en nagisting in flesjes gekoeld in de kruipruimte. “Het resultaat van dit proefbrouwsel was al direct goed en het enthousiasme voor een grotere batch werd steeds groter”, vertelt Oscar Schneider. “Daarna hebben we contact opgenomen met enkele kleinschalige brouwerijen in de regio, om met semiprofessionele hulp een batch van 1000 liter te brouwen. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen bij Stadsbrouwerij Dikke in Wijk bij Duurstede. Deze brouwerij heeft een ketel van 500 liter en – belangrijker dan die ketel – een klein team van zeer enthousiaste brouwers die graag van onze Odijkse Witte een groot succes willen maken. Samen met de Coöperatieve Stadsbrouwerij in Wijk hebben we het recept van de Odijkse Witte verder verfijnd, wat natuurlijk een aantal nieuwe proefbrouwsels en dito proeverijen opleverde 😊.
In december 2019 hebben we een definitieve keuze gemaakt qua receptuur en begin januari is vervolgens een eerste batch van 500 liter gebrouwen. Daar hebben we als bierclub actief aan meegeholpen. Om 8.00 uur ‘s morgens begon de dag met het sjouwen van zakken van 25 kilo tarwe en haver, die geschroot moesten worden. Best pittig en stoffig werk. Het hele proces van schroten, maischen, klaren, wort koken en overpompen naar de gisttank nam een hele dag in beslag, waarbij er natuurlijk best veel wacht- en schoonmaaktijd was. Het was erg leuk om actief mee te kunnen helpen. Ook een paar weken later bij het bottelen werden we weer ingeschakeld.”

Wat is het voor soort bier?
“Uiteraard zochten we in ons jubileumbier naar een sterke associatie naar het Witte Kerkje. De keuze voor een witbiertje was daarmee snel gemaakt. Oorspronkelijk was het idee om de Odijkse Witte te produceren met alleen lokale grondstoffen, dus met hop, haver en tarwe uit de streek. Dat bleek als snel iets te hoog gegrepen, maar we kunnen wel zeggen dat het water uit de bron in Bunnik komt!”
Qua smaak omschrijft hij Odijkse Witte als een licht troebel witbier, schitterend goud van kleur en met een mooie, zachte schuimkraag, licht kruidige en citrus-achtige tonen en een bittertje-dat-blijft-hangen.

Ook Luther lustte wel een biertje
Protestanten staan vanouds niet bekend om hun voorliefde voor bier of om hun bourgondische levensstijl. “Het is maar hoe je het bekijkt”, vindt Oscar Schneider. “Van Luther is bijvoorbeeld zijn voorliefde voor het drinken van bier bekend, hij was een echte levensgenieter. Odijkse Witte is een leuke ludieke actie om wat extra aandacht te geven aan het jubileumjaar. We hebben 1200 longnecks, 96 beugelflessen en 4 fusten, en speciale bierviltjes, echte must-haves voor iedere Odijker.”

Bestellingen kunnen geplaats worden via odijksewitte@pknodijk.nl, voor verdere info zie de > flyer.Naar de bovenkant van de pagina40-dagenboekje

29-02-2020

Hij is opgestaan,precies zoals Hij heeft gezegd

Met dat thema bieden we u het nieuwe Veertigdagenboekje aan. De regenboog op de omslag mogen we zien als teken van de belofte, het verbond van God met de mensen.

De veertigdagentijd is een periode van bezinning, een bijzondere tijd in het kerkelijk jaar. Als leidraad hebben we ook deze keer de
lezingen uit het Oecumenisch leesrooster gekozen. Voor de kinderen hebben wij op de woensdagen een eigen paginagemaakt.

We volgen Jezus op zijn weg naar Jeruzalem. Het is een tocht waarin beproeving, standvastigheid en vertrouwen centraal staan.
Door deze weg te gaan opent Jezus voor ons de weg naar een nieuw leven, een leven vanuit de opstanding. Dat biedt perspectief, ook voor mensen die in uitzichtloze omstandigheden verkeren, zoals vluchtelingen, dak- en thuislozen. Wij mogen op weg gaan vanuit dit vertrouwen.

We wensen u een gezegende voorbereidingstijd op weg naar Pasen, het grote overwinningsfeest op lijden en dood.

We willen de zes pastores uit parochie en PKN gemeenten bedanken voor hun medewerking aan dit boekje. Ook de mensen die betrokken waren bij de vormgeving van het boekje
willen we speciaal bedanken voor hun medewerking.

De oecumenische werkgroep Odijk

Door een mailtje te sturen naar info@pknodijk.nl kunt een digitaal exemplaar van het veertigdagenboekje aanvragen.

Naar de bovenkant van de paginaJubileumconcert

15-02-2020

Op de grijze zachte zaterdagmiddag van 15 februari werd het warm en licht in het Witte Kerkje te Odijk. De jonge singer-songwriter Amina Sahli verzorgde er een zeer geslaagd optreden met haar eigen composities. Het kerkje zat voor ongeveer twee-derde vol. Met ook veel publiek ‘van buiten’. Velen genoten van de muziek en het plezier waarmee Amina speelde.

Ze begeleidde zichzelf op piano, zong met prachtige stem, liedjes die vaak heel persoonlijk waren, met aansprekende titels, zoals Papillion, of een goed verhaal erachter als aanleiding, ‘What a world’. ‘Zoals jij..’ mocht als toegift nog eens ervaren worden!
Amina Sahli trad op in het 2e concert in de reeks ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van het Witte Kerkje te Odijk. Met korte voor- en afkondiging in dat teken door rentmeester Amadé Passoir.

Een volgend concert in de reeks staat gepand op zaterdagmiddag 14 maart. Rodyan van den Brink en Els Kuijk (samen als duo Rapha) brengen dan op orgel en blokfluit pure barok, onder het motto carpe diem en memento mori. Beloofd ook weer buitengewoon mooi te worden.

Naar de bovenkant van de paginaJubileumconcert

19-01-2020

Zaterdagmiddag 18 januari vond het eerste jubileumconcert plaats, in de reeks ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan van het Witte Kerkje. Het klassieke gitaarduo Cordial bracht een fraai en afwisselend programma. Het Witte Kerkje was goed gevuld met tegen de 90 mensen. Een flink deel van de liefhebbers kwam uit ons dorp, een kleiner deel uit de eigen kerkelijke gemeente. En het was muzikaal zeer de moeite waard!

Cordial, gevormd door Cees Sax en Erik Ypema, speelden werken van Granados, Debussy, Satie, Bach en Albeniz. Hun spel, de klank, kwam mooi uit in de ruimte van het kerkje. Erik en Cees oogsten warm applaus. Na de pauze was het mogelijk nog virtuozer en intiemer, ook omdat er enige improvisaties tussen zaten, op zijn Cubaans en à l'Espagnol. Cordial werd door het slotapplaus uitgenodigd een toegift te spelen. En in de pauze, maar ook vlak voor de start in de kerk, en na afloop, was het een ontmoeten en bijpraten van jewelste. Kortom: een zeer geslaagde opening van de concertreeks!

We hopen op 15 februari bij het volgende zaterdagmiddagconcert net zo'n belevenis. Om 15.30 uur staat dan de jonge Bunnikse Singer Songwriter Amina Sahli in ons Witte Kerkje. Ze zal muzikaal uit een ander vaatje tappen, maar vast energiek en enerverend. Toegang weer vrij/gratis (met een collecte voor de zangeres, dat wel).

Reserveer vast in uw agenda: 15/2 15:00 uur inloop in het kerkje, aanvang 15.30 uur.

Naar de bovenkant van de paginaKerkbalans 2020

17-12-2019

In de periode van 12 - 26 januari 2020 wordt de actie Kerkbalans gehouden met als thema "Geef voor je kerk". Met de opbrengst van deze actie hopen wij ook in 2020 een groot deel van het kerkenwerk te kunnen bekostigen zoals de activiteiten, exploitatiekosten, afdrachten aan landelijke instellingen, het onderhoud van de pastorie en later dat jaar een nieuwe predikant. Wilt u ook uw steentje bijdragen aan dit werk?

Voor wie over 2019 zijn/haar bijdrage nog moet betalen, of extra belastingaftrek wenst over 2019 door de bijdrage van 2020 nu al te willen storten: de bankrekening is NL08 RABO 0329 8181 47 t.n.v. Protestantse Gemeente Odijk.

Wie een nieuwe onderhandse periodieke schenking wil aangaan, klikt hier voor een blanco schenkingsakte. Deze graag printen, invullen en in januari 2020 bijsluiten in de antwoordenvelop van Actie Kerkbalans.

Namens het College van Kerkrentmeesters,
Ritzo HoltmanNaar de bovenkant van de paginaConcert

16-11-2019

Zaterdagmiddag 9 november is er genoten van muziek en gezelligheid in het witte kerkje. Door een publiek uit ons dorp, onze gemeente, directe omgeving, en natuurlijk enige aanhang van de uitvoerende musici. Het zullen ongeveer 70 mensen of iets meer geweest zijn.

Het concert kende 4 verschillende blokken en bood voor velen fraais. Van Barok tot Piazolla, van Sweelinck tot meer Jazzy nummers. Maar ook
Mozart. En eigen composities waren er in samenzang door het kwartet Cantado - als waren ze de vrouwelijke King's Singers in Odijk! Duo
Puramos verhaalde muzikaal met zang en gitaar over liefde en nabijheid. Orgel en Blokfluit klonken prachtig samen met enkele verrassende stukken door Rapha. Trio Copper & Creek zorgde voor de dynamische afsluiting met piano, koper en humor. Bulgaars traditioneel in bewerking naast andere steengoede stukken.

Aldus was het een mooi voorproefje van de concertreeks die in 2020 op de agenda staat. Dit ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van het
witte kerkje in zijn huidige vorm in dat jaar. De concerten leggen een kwaliteit bloot van ons kerkje: een heerlijke akoestiek met prima
kleinschalig podium,voor muziek in contact met het (Odijkse) publiek.

Naar de bovenkant van de paginaDankdag

03-11-2019

Een rijk gevulde voedseltafel voorin de kerk als symbool voor al het goede wat God ons geeft.

Hiermee werd in het Witte Kerkje aandacht besteed aan de eeuwenoude Dankdag voor Gewas en Arbeid. De kinderen deden hun best de vele soorten groenten en fruit te benoemen.

Naar de bovenkant van de paginaStartzondag

20-09-2019

'Een Goed Verhaal.' Dat was het thema van de startzondag waarmee het nieuwe kerkseizoen werd afgetrapt. Dankzij het prachtige weer kon de dienst na enkele jaren eindelijk weer eens in de open lucht gehouden worden.

De bijbel is een spiegel voor ons dagelijks leven. Hij staat vol met verhalen die bemoedigen, troosten en inspireren. We vinden altijd wel ergens in de bijbel ‘een goed verhaal’ dat ons aanspreekt en dat we kunnen delen met anderen.

Na de viering gingen gemeenteleden verder met elkaar in gesprek over wat voor hen een goed (bijbel)verhaal is. Tegelijkertijd leefde een groep kinderen zich uit met het uitbeelden van bijbelverhalen.

De dag werd afgeloten met een gezamenlijke lunch.

Naar de bovenkant van de paginaMonumentendag

03-09-2019

Op Open Monumentendag (14-15 september) biedt het Witte Kerkje een podium aan musici van allerlei kunnen.

De hele dag door, te beginnen om 10.30 uur tot ’s middags 16.00 uur, kan men genieten van orgelspel, verschillende blaasinstrumenten, piano- en gitaarmuziek en koorzang.

De dag wordt afgesloten met een verhaal over de historie van ‘De Sint-Heribert kerk’, zoals het Witte kerkje officieel heet, door gastheer Amédé Passoire. U bent van harte welkom.

Programma
Zaterdag 14 september
Ontvangst publiek v.a. 10.00 uur - muzikaal omlijst: Orgelspel van Rodyan vd Brink.
Met rond ca 10.15 uur ter opening: het luiden van de klok
10.30 Piano en dwarsfluit: Nel de Jong en Zwaantje
10.50 Twee fluiten en piano: Cimerosa (Christiaan Bach)
11.15 Gitaar en vocaal: Cees Sax en Anita Kooij
12.00 Fluit & gitaar: Liselotte Kuling en Tanja Vermeeren
12.30 Piano: Jeane Jongejans en Arda Mensink
13.00 Zang: het Bunniks koor Rana Ridibunda
13.30 Piano en fluit: Arda Mensink en Eeltje Hoekstra
14.00 17e eeuwse dans: een mini-workshop, begeleid door Irene Stolp (deelnemen mag!)
14.45 Gitaarensemble Ochos Manos
15.15 17e eeuwse dans: 2e miniworkshop
16.00 herhaalde Witte Kerkgeschiedenis ‘in snelle strofen’, aansluitend korte toelichting op 200 jaar Witte Kerkje in 2020 voor ’t laatste publiek
16.30 Afsluiting (onder klokgelui).

De tijdstippen zijn bij benadering, wegens de changementen tussen de optredens. Maar er is ook koffie, thee of iets fris!

----------------------------

Zondag 15 september 2019
Een korter en later startend programma – want er zal eerst dienst zijn van onze protestantse gemeente

Ontvangst publiek v.a. 14.15 uur
14.30 Woord van welkom met weer een korte Witte
Kerkgeschiedenis in strofen.
15.00 het open podium is aan Vivia Verloop, organiste.
Zij speelt Schübler Koralen van Johann Sebastiaan Bach.
16.15 nader toelichting op de geschiedenis van het monument voor liefhebbers, desgewenst met een reprise van de strofenversie…
16.30 Einde: afsluiting door Amédé Passoire.

Naar de bovenkant van de paginaVerhalenArk

20-05-2019

Zo'n 40 leden van het Witte Kerkje brachten zaterdag 11 mei een bezoek aan de VerhalenArk in Wijk bij Duurstede.

Na een korte rit met een touringcar lieten jong en ouder zich inspireren op een reis langs de verhalen van Adam en Eva, Noach, Abraham, David en Goliath, Samson en het Nieuwe Testament. Na het bezoek aan de ark was er koffie met gebak in 'De Engel' in het centrum van Wijk bij Duurstede.

In de 70 meter lange houten VerhalenArk komen de Bijbelverhalen tot leven. Kunstenaars uit de hele wereld hebben hun best gedaan de vertellingen zo goed mogelijk te verbeelden. De boom des levens, die door de hele ark groeit, verbindt de verhalen en laat het geheim zien van het Nieuwe Testament.

Naar de bovenkant van de paginaWereldgebedsdag

18-02-2019

Vrijdag 1 maart is het Wereldgebedsdag. Om half acht ’s avonds is er een viering in ’t Witte Kerkje met als thema: “Welkom, God nodigt je uit!”.

Dit jaar hebben vrouwen uit Slovenië de liturgie samengesteld. Zo maken wij kennis met een andere cultuur en luisteren wij naar hun eigen muziek. Het Sloveense Wereldgebedsdagcomité koos als thema een gelijkenis uit Lucas 14, over het uitnodigen van gasten voor een groot feestmaal. Vanuit deze Bijbeltekst danken en bidden zij.
We willen erover nadenken, hoe zij deze gelijkenis begrijpen en welke impulsen ons dat kan geven.

Wij hopen velen te begroeten en ontmoeten elkaar na de viering in de consistorie om koffie en thee te drinken.

Namens het Oecumenisch Beraad.
Ineke Sloots en Elly van Duin.


Naar de bovenkant van de paginaKerkbalans 2019

12-12-2018

In de periode van 11 - 26 januari 2019 wordt de actie Kerkbalans gehouden met als thema "Geef voor je kerk".

Met de opbrengst van deze actie hopen wij ook in 2019 een groot deel van het kerkewerk te kunnen bekostigen zoals de eigen predikant, de activiteiten, exploitatiekosten en afdrachten aan landelijke instellingen. Wilt u ook uw steentje bijdragen aan dit werk?

Voor wie over 2018 zijn/haar bijdrage nog moet betalen, of extra belastingaftrek wenst over 2018 door de bijdrage van 2019 nu al te willen storten: de bankrekening is NL08 RABO 0329 8181 47 t.n.v. Protestantse Gemeente Odijk.

Wie een nieuwe onderhandse periodieke schenking wil aangaan, klikt hier voor een blanco schenkingsakte. Deze graag printen, invullen en in januari 2019 bijsluiten in de antwoordenvelop van Actie Kerkbalans.

Namens het College van Kerkrentmeesters,
Ritzo Holtman
--Naar de bovenkant van de paginaKinderkerstfeest

09-12-2018

Op maandag 24 december om 19 uur bent u welkom in het Witte Kerkje om samen het Kinderkerstfeest te vieren. Het is een dienst voor en door kinderen, voor jong en oud.

Er worden (bekende) liederen gezongen en er wordt een kerstspel opgevoerd door de kinderen van de kindernevendienst. Dit jaar is het kerstspel: Het verhaal van de ster en dat is geschreven door Coby van den Berg, die helaas niet meer onder ons is, zij heeft vele jaren het kinderkerstfeest voor kindernevendienst mede georganiseerd. Na afloop is er limonade en iets lekkers in de Meenthoek.

Naar de bovenkant van de paginaWitte Kerkje 200 jaar!

04-12-2018

In 2020 bestaat het Witte Kerkje 200 jaar in de huidige vorm. Op zondag 13 september 2020 wordt een feestelijke herdenkingsdienst gehouden.

Voor deze dienst willen we ook oud-vrijwilligers van onze kerkgemeenschap uitnodigen die nu niet meer in de buurt wonen. Bent u in het verleden actief geweest binnen het Witte Kerkje of kent u iemand die dat is geweest? Dan zouden we graag contactgegevens ontvangen via info@pknodijk.nl.

Naast de herdenkingsdienst en vesper worden verschillende andere activiteiten voorbereid, zoals:

Vesper
Op donderdag 10 september 2020, de eigenlijke herdenkingsdatum, wordt een vesper gehouden.

Gedenkboek 200 jaar Witte kerkje in de maak
Aan een mooi en toegankelijk gedenkboek met veel beeld wordt inmiddels concreet gewerkt. Archieven en eerdere publicaties worden doorgespit, Paul Zeef, Frans Beumer en Johanna Muis vorderen gestaag met steun van Raymond Uppelschoten, ook Wil van der Plas heeft zich aangesloten.

Wit biertje
In veel dorpen en steden staat het café dicht bij de kerk en Odijk is daarin geen uitzondering. Een groep onder leiding van Oscar Schneider onderzoekt welk wit biertje bij de herdenking zal passen en hoe dat verder in te vullen.

Koffieconcerten
Het idee is om het hele dorp te betrekken bij onze viering. Dat zal gebeuren door een reeks koffieconcerten aan het dorp aan te bieden. Dorpsgenoten die ons kerkje misschien nog nooit van binnen hebben gezien, krijgen door de koffieconcerten daar de gelegenheid voor. Paul Zeef organiseert deze.
We mikken op een breed aanbod, passend bij het karakter van de kerk. Denk aan licht klassiek, folk (Iers, Klezmer, Fado), jazz, orgel, kleinkunst (cabaret). Kortom, voor jong en oud.

Naar de bovenkant van de paginaVoedselbank

18-11-2018

Kinderen uit het Witte Kerkje brachten een flink aantal kratten met voedsel naar het magazijn van Voedselbank Kromme Rijn in Langbroek.

Het betrof de opbrengst van een inzamelactie die zondag 11 november in de kerk gehouden werd. Deze zondag stond in het teken van de Dankdag voor Gewas en Arbeid. Een mooie gelegenheid om van onze overvloed aan voedsel te delen met mensen die juist tekort komen.

In het magazijn van de voedselbank kregen de kinderen een rondleiding en werd uitgelegd hoe de Voedselbank te werk gaat.

De voedselbank Kromme Rijn (werkgebied Wijk bij Duurstede en Bunnik) verstrekt iedere week voedsel aan ca. 100 mensen op 40 adressen. In de gemeente Bunnik zijn 9 adressen. De klanten hebben een inkomen beneden het bestaansminimum. Iedere vrijdag gaan er meer dan 12 kratten en koeldozen met voedsel van het magazijn van de voedselbank in Langbroek naar Bunnik. De voedselbank krijgt al het voedsel en er werken ca. 40 vrijwilligers.Naar de bovenkant van de paginaStartzondag

12-10-2018

'Omzien naar elkaar'.

Dat was het thema van de startzondag waarmee het nieuwe kerkseizoen werd afgetrapt. Velerlei mensen, ieder met zijn eigen inbreng. Samengevoegd als de onderdelen van een IKEA bouwpakket. Of, zoals Paulus zegt, een lichaam van Christus. Van mensen die allemaal verschillend zijn, maar een geheel vormen. Bezield door die Ene Geest van God

Na de dienst, met preekbingo voor de basisschool kinderen, was het tijd voor koffie en ontmoeting. Tijdens de vacaturemark dachten we na over een nieuwe invulling van het pastoraat. Een flink aantal mensen heeft zich opgegeven om een taak als vrijwiliger op zich te nemen.

En dan de maaltijd, zoveel lekkers. En dan vooral ook kinderen die zich fantastisch hebben ingezet: Casper met zijn ‘mummies’, de worstjes in bladerdeegreepjes en Onno die in z’n eentje een flinke stapel pannenkoeken had gebakken.

Als voorbereidingsgroep en kerkeraad, Consistorie en wijkteamleden, zullen we de balans opmaken en ongetwijfeld nadere stappen bekend maken.

Naar de bovenkant van de paginaBeleidsplan

07-10-2018

Op woensdag 10 oktober wordt een gemeenteavond georganiseerd waar het nieuwe beleidsplan gepresenteerd wordt.

Achter de schermen is de afgelopen maanden hard gewerkt om voor de komende jaren de lijnen uit te zetten. Het beleidsplan geeft richting aan de wijze waarop wij in Odijk gemeente van Christus willen zijn. Het beleidsplan is een hulpmiddel voor de opbouw en ontwikkeling van onze kerkgemeenschap en het help de verschillende geledingen om te komen tot samenhangende en weloverwogen beslissingen.

In de loop van 2017 is door de kerkenraad een enquête verspreid waarvan de uitkomsten tijdens een gemeenteavond besproken zijn. Naar aanleiding van deze avond zijn contrete doelen geformuleerd, die hun weerslag in het beleidsplan gevonden hebben.

Tijdens de gemeenteavond zullen er korte presentaties zijn vanuit de diaconie, de kerkrentmeesters, de jeugdraad en het pastoraat. De speerpunten van elk van de geledingen worden hierin toegelicht. Daarna gaan we met elkaar in gesprek om samen invulling te geven aan de nieuwe beleidsvoornemens.

U kunt het nieuwe beleidsplan vinden via de volgende link: beleidsplan (pdf).

Tot ziens op woensdag 10 oktober, 20:00 in De Meenthoek!

Naar de bovenkant van de paginaPrivacyverklaring

30-09-2018

Begin september werd de privacyverklaring van de PG Odijk vastgesteld door de kerkenraad. Met deze verklaring komen we tegemoet aan de regels van de Algeme Verordening Persoonsgegevens (AVG).

De privacyverklaring volg het model van de PKN. Er wordt in beschreven welke persoonsgegevens in de gemeente bekend zijn, bij wie dat is en hoe er met deze gegevens wordt omgegaan. In een werkgroep zijn maatregelen langsgelopen die we nemen om persoonsgegevens veilig te verwerken.

Met de komst van de AGV zijn rechten van gemeenteleden scherper omlijnd en uitgebreid. Zo heeft u nu:

Recht op inzage in eigen gegevens: dat kan gaan om wat er in de kerkelijke ledenadministratie staat, of om wat er in kader van kerkbalans en bijdragen, begraafplaats, het pastorale werk, jeugdkerk of andere groepen en taken, genoteerd staat.

Recht op correctie of rectificatie: als de gegevens niet kloppen, heeft u het recht om correctie te vragen. Daar hebben we als kerk natuurlijk een gedeeld belang in.

Recht op ‘vergeten worden’. Dat recht is nieuw. Als er geen reden meer is die uit ons kerkelijk gerechtvaardigd belang voortvloeit, u zegt op of verhuist, dan mag u vragen of uw gegevens definitief uit de administratie verwijderd worden. Dit recht is geen absoluut recht trouwens, de gemeente heeft enige ruimte tot afwegen.

Recht op overdraagbaarheid: dat slaat vooral op gestructureerde persoonsgegevens uit de geautomatiseerde (leden)registratie; u kunt als betrokkene daarover beschikken, als dat bijvoorbeeld voor de overgang naar een andere kerk wenselijk is.

Klachtrecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Voor we bij dat soort formele klachten in de buurt komen, hopen we al lang via de voorzitter van de kerkenraad of van het college van kerkrentmeesters een oplossing te hebben gevonden.

Voor het doen gelden van dit soort rechten is weer contact met onze functionarissen en vrijwilligers nodig die de taken van de gemeente uitvoeren. Die vindt u in ons Kerknieuws.

U kunt de privacyverklaring van de PG Odijk vinden op de website: privacyverklaring.

Naar de bovenkant van de paginaZomerontbijt

21-09-2018

De kindernevendienst sloot het seizoen traditiegetrouw af met een zomerontbijt. Dit jaar scheen er een heerlijk zonnetje. Het was heerlijk om met elkaar op het grasveld voor de kerk te ontbijten. Het neerzetten van de tafels, stoelen en al het lekkers ging door de vele helpende handen heel snel.

En een feest was het! Met 33 kinderen en KND-leiding hebben we gesmuld van de broodjes, krentenbollen, aardbeien en meloen. Na het eten was het opruimen ook zo weer klaar. Vervolgens woonden alle kinderen en leiding de kerkdienst bij.

Tijdens de zomervakantie is er, in tegenstelling tot vorige jaren, wel kindernevendienst geweest. Deze KND zijn goed bezocht. De kinderen zaten bij elkaar in 1 groep. De leeftijdsverschillen waren soms aanzienlijk, maar voor de vakantieperiode was dat wel te doen. De oudere kinderen konden soms de kleintjes helpen. Waarschijnlijk zal dit initiatief volgend jaar herhaald worden.

Naar de bovenkant van de paginaMonumentendag

26-08-2018

Op Open Monumentendag (8 september) biedt het Witte Kerkje een podium aan musici van allerlei kunnen. Er wordt gespeeld op orgel, fluit, gitaar, en piano en er is koorzang. Van Buxtehude en Bach, tot Ibert, Mozart en Boulanger. Of uiterst meditatief. Plezier en muzikale dynamiek, in sferen van verleden en heden. Diverse solisten en ensembles uit dorp en wijder omgeving. Het muzikaal programma begint om 10.30. Zie onder voor het complete programma.

Als intermezzo declameert Amédé Passoire – verloren neef van een oude kerkvoogd – de Witte Kerkgeschiedenis in snelle strofen. Dit gebeurt op twee momenten, om 12.00 en 13.45 uur.

En er is koffie, thee of iets fris voor bezoekers.

Wees welkom!10.30 uur Rodyan van de Brink – Orgel
      Sweelinck, Buxtehude, J.S. Bach
11.00 uur Gitaar Duo Cordeo – Gitaar
      Albinez, Granados, Debussy
11.30 uur Nel de Jong en Zwaantje Bisschop - fluit en piano
      Fauré, Mozart, Boulanger

Pauze 12.00 uur
Declamatie: Witte Kerkgeschiedenis in snelle strofen – Amédé Passoir

12.30 uur Kees Sax en Anita - Gitaar en zang,
      Meditatieve muziek, voor open oor en hart
Tot ca. 13.00 uur
13.15 uur Koor Rana Ridibunda, o.l.v. Johanneke van Leeuwen - Vocaal
      Europese volksmuziek

Pauze 13.45 uur
Declamatie II: Witte Kerkgeschiedenis in snelle strofen – Amédé Passoire

14.00 uur Liselotte Küling en Tanja Vermeeren - Fluit en Gitaar
      Vila Lobos, Ibert, Anette Kruisbrink
14.30 uur Kwartet Ochos Manos - Gitaar
      Iets Europees van nader te bepalen snit of klank
15.00 uur Leerlingen Muziekschool Houten: Gitaar/Piano

EINDE ca. 15.30 uur

Naar de bovenkant van de paginaWitte Kerkje 200 jaar!

20-06-2018

De voorbereidingen voor het 200 jarig bestaan van het Witte Kerkje zijn in volle gang. Op 13 september 2020 vindt een jubileumdienst plaats. Daarnaast organiseren we een vesper en willen we een gedenkboek uitgeven. Ook worden verschillende andere herdenkingsideeën overwogen en voorbereid, zoals een blijvend kunstwerk, een expositie en zelfs een eigen wit biertje.

Voorbereidingen voor de jubileumdienst
Zowel de dienst als de vesper vergen de nodige voorbereidingen. Omdat helaas niet iedereen gelijktijdig in onze kerk past, denken we aan het neerzetten van een grote tent in de pastorietuin. Na de dienst zijn er feestelijke activiteiten, inclusief lunch.
Gerda van Rijn heeft zich al opgegeven voor de organisatie, maar zoekt nog versterking. Wie wil meehelpen met het voorbereiden van de dienst en de vesper in 2020? Neem even contact op met Gerda of ds. Kees Visser.

Gedenkboek
Met het maken van een gedenkboek is inmiddels al concreet begonnen door Paul Zeef, onze kerkarchivaris Frans Beumer en Johanna Muis. Deze gemeenteleden worden bijgestaan door amateurhistoricus Raymond Uppelschoten, die veel weet van de Odijkse (kerk)archieven die worden bewaard in het Regionaal Historisch Centrum in Wijk bij Duurstede. U gaat zeker nog van hen horen!
Kent u bijvoorbeeld deze afbeelding van de voorganger van het Witte kerkje? De potloodtekening stamt uit 1750 en is digitaal te vinden in het Utrechts Archief onder catalogusnr. 200786. Rechts ziet u de nu verdwenen kerktoren, links een café op de hoek van de Zeisterweg en Meent en in het midden het Wapen van Odijk. Op de voorgrond wat rustende jagers. Voor ons tijdvak helaas net iets te oud, maar wij zoeken door!

Naar de bovenkant van de paginaVrijwilligersavond

25-05-2018

Gewaardeerde vrijwilliger,

Samen met vele andere vrijwiligers draagt u/jij een steentje bij aan de
activiteiten van het Witte Kerkje. Daar zijn we dankbaar voor en het
is alle reden om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten!

Daarom nodigt de kerkenraad u/jou van harte uit voor de
VRIJWILLIGERSAVOND
op vrijdag 25 mei 2018 van 19:30 tot 22:00 uur
in de Meenthoek.

Programma:
19.30 uur Ontvangst met koffie/thee en een welkomstwoord
20.00 uur Spelletjes carrousel
21.00 uur Hapje en drankje
22.00 uur Einde

We hopen u/jou te ontmoeten op deze vrijwilligersavond!

Voor de organisatie is het fijn als u zich van te voren aanmeldt. Dat kan bij Joop van der Velden
(joopenriannevandervelden@hetnet.nl) of Oscar Schneider (oh.schneider@casema.nl)
1 Dat geldt natuurlijk ook als u/je in de afgelopen 2 jaar bent gestopt als vrijwilliger of binnenkort gaat
starten als vrijwilliger!

Naar de bovenkant van de paginaBloesem

18-04-2018


Sprankelend

spreken de takken de toekomst

verwoordt de bloesem verwachting

het vluchtig vieren van de eeuwigheid

kleuren spatten van de meesterhand

wiegen rusteloos in zon en wind

tot ze verwaaien in sneeuw van

fleurige vlokken

de grond bedekken

met hoop

ongesproken banen ze

de vrucht het pad.


ritme van hemel
en aarde,


Rob Haster, https://ontginner.wordpress.com

Naar de bovenkant van de paginaWitte Kerkje 200 jaar!

26-03-2018

Ons Witte Kerkje bestaat in 2020 tweehonderd jaar. Daar willen we straks feestelijk bij stil staan.

Na een eerder oproep zijn allerlei ideeën voor activiteiten aangeleverd. Om straks een geslaagd jubileumjaar te hebben, zijn veel ‘handjes’ nodig. We vragen of u mee wilt werken aan één van onderstaande activiteiten:

1. In 2020 wordt een kerkdienst gehouden waarin het 200-jarig bestaan van ons kerkje centraal staat. Voor deze dienst hebben we al een predikant op het oog. Maar hoe moet deze dienst eruit zien, waar wordt de dienst gehouden, wie worden er uitgenodigd, valt deze herdenkingsdienst samen met de startzondag of juist niet? Allemaal vragen waar u over mag beslissen als u in deze voorbereidingsgroep plaatsneemt.

2. Het Witte Kerkje is al vaak geschilderd en gefotografeerd. Daarnaast zijn er rondom het Witte Kerkje als veel verhalen vastgelegd. Als deze foto’s, etsen, schilderijen en verhalen willen we samenbrengen in een expositie. Wie wil nadenken over de invulling van de expositie?

3. Aan het jubileum van de kerk willen we blijvend herinnerd worden. Wordt deze herinnering een herdenkingsboom, een kunstwerk in de kerk, een kunstwerk naast de kerk? En wie mag de opdracht uitvoeren? Hierover mag u besluiten als u deelneemt aan deze voorbereidingsgroep.

4. Het kerkje neemt niet alleen bij ons een centrale plaats in. Heel Odijk weet het te staan. We willen de jeugd van Odijk kennis laten maken met het kerkje en met de geschiedenis van dit gebouw. Daarvoor moet een educatief programma worden vastgesteld. Wie kan interesse bij de jeugd voor de geschiedenis opwekken?

5. Gratis bestaat niet. Alle activiteiten kosten geld. Daarom wordt gezocht naar mensen die na willen denken over fondsenwerving, begrotingen, enzovoort. Want hoe groter het budget, hoe meer we kunnen doen.

Voor één of meerdere van bovenstaande mogelijkheden kunt u zich opgeven bij de scriba.

info@pknodijk.nl
Namens de voorbereidingscommissie: alvast bedankt!

Naar de bovenkant van de paginaKerkdiensten voor doven

18-03-2018

Bent u doof of slechthorend? Of kent u iemand die doof of slechthorend is?

De eerste zondag van de maand wordt er in de Kapel bij Careyn Weddesteyn, Utrechtsestraatweg 50 in Woerden, een kerkdienst voor doven en slechthorenden gehouden. Deze dienst begint om 11.30 uur. Na de dienst is er gelegenheid voor onderlinge ontmoeting en koffiedrinken. Coördinatie van dit werk gebeurt door de Interkerkelijke Commissie Utrecht voor het Dovenpastoraat.
Contactpersoon: mw. A. Beukers ic.utrecht.dovenpastoraat@gmail.com.

De Interkerkelijke Commissie voor het Dovenpastoraat van de provincie Utrecht (http://ic-utrecht.nl) heeft als doel kerken te ondersteunen in de zorg voor hun dove en slechthorende leden. Maar weinig horende mensen kennen gebarentaal. Daarom zijn reguliere kerkdienst en het doorsnee kerkenwerk dan ook nauwelijks toegankelijk zijn voor dove mensen.


Naar de bovenkant van de pagina40 Dagentijd

18-02-2018


Evenals voorgaande jaren bieden wij u een boekje aan met teksten voor de veertigdagentijd.

Het thema is dit jaar "Uit het donker naar het
Licht"
. Aan de hand van de verhalen volgen we
Jezus op Zijn lijdensweg. Door deze weg te gaan wil Hij duidelijk maken dat Hij de ware Zoon van God is, een weg die lijkt dood te lopen...

Zijn opstanding opent een nieuw perspectief: de dood heeft niet het laatste woord. Zo mogen wij met Jezus op weg gaan in deze veertigdagentijd.

De teksten en overdenkingen in het boekje kunnen ons daarbij helpen. Wij wensen u een gezegende voorbereidingstijd op weg naar het Paasfeest, het grote overwinningsfeest op lijden en dood.

Klik hier om het boekje in te zien.

Oecumenische Werkgroep

Naar de bovenkant van de paginaKerstfeest

26-12-2017

In een mooi versierde kerk voerden kinderen uit de bovenbouw van de basisschool de kerstmusical 'Hotel Toekan' (van dat hotel waar je naar toe kan!) op.

Voederbakmaker Hannes uit Bethlehem dacht een slaatje te slaan uit de vele gasten die in de stad wilden overnachten vanwege de volkstelling die de keizer had uitgeschreven. Helaas gingen de zaken niet zoals gehoopt; de rijke bezoekers kozen steeds voor het luxe verblijf van zijn conccurrent. Alleen arme sloebers wilden bij hem overnachten, maar dat was natuurlijk niet de bedoeling.

Een hoogzwangere vrouw met haar aanstaande man kon Hannes natuurlijk niet de deur wijzen. Toen Hannes de volgende ochtend ruw door herders gewekt werd, had het wonder zich voltrokken: het kerstkind was geboren!

De kerstnachtdienst en de kerstdagen zelf moesten nog moesten komen, maar voor de kinderen was de kerst al geslaagd! Na afloop van de musical ontving iedereen een kerstbal, die vast en zeker in vele huizen een mooi plekje aan de boom gekregen heeft.

Naar de bovenkant van de paginaCenter of Love

23-12-2017

Het afgelopen jaar collecteerden we drie keer voor het Center of Love in Mokattam Garbage Village.

Deze wijk van Cairo wordt bevolkt door christenen, die vooral leven van recyclen van afval. De hulp aan mensen met een handicap is gestart in 1995. In 2010 is het Center of Love officieel geopend. Nu wordt er gezorgd voor bijna 300 mensen (vooral kinderen en jongeren) met een geestelijke of fysieke beperking, doven, mensen die niet kunnen praten en mensen met een chronische ziekte. Daarvoor zijn 27 beroepskrachten en 55 vrijwilligers aan het werk.

Hannah is zo’n vrijwilliger. Zij gedroeg zich vroeger onverschillig tegenover anderen. Sinds ze werkt met de kinderen in het Center of Love, is haar blik op de wereld veranderd. Ze heeft ontdekt dat die ‘imperfecte’ kinderen, die vaak als dieren worden behandeld, net zo waardevol zijn als andere mensen. Ze geniet als haar aanwezigheid een blije glimlach op een gezicht tovert, voelt zich geliefd en is dankbaar een klein beetje hulp te kunnen geven.

Eén van de patiënten is Abraham. Hij kan niet spreken, maar wel horen. Zijn familie liet hem jarenlang bedelen op straat. Bij het Center of Love heeft Abraham leren schrijven en nu begrijpt hij wat er gezegd wordt. Hij kan nu goed materialen sorteren en werkt tegenwoordig full-time als een gewaardeerd lid van de gemeenschap.

Sara is een vier jaar oud spastisch meisje met een geestelijke en lichamelijke beperking. Ze kon niet lopen of staan. In het Center traint ze met haar moeder en heeft ze leren lopen. Ze is ook met spraaktherapie gestart. Het Center hoopt, dat ze nog veel meer kan leren.
Al dit werk is mogelijk, dankzij bijdragen van vele christenen in de hele wereld. Wij hopen dat ook de bijdrage uit onze gemeente dit prachtige project verder kan ondersteunen.

Wilt u meer weten over het project, bezoekt u dan de website van het Center of Love.Naar de bovenkant van de paginaKerkbalans 2018

20-12-2017

In de periode van 14 - 27 januari 2018 wordt de actie Kerkbalans gehouden met als thema "Geef voor je kerk".

Met de opbrengst van deze actie hopen wij ook in 2018 een groot deel van het kerkenwerk te kunnen bekostigen zoals de eigen predikant, de activiteiten, exploitatiekosten en afdrachten aan landelijke instellingen. Wilt u ook uw steentje bijdragen aan dit werk?

Voor wie over 2017 zijn/haar bijdrage nog moet betalen, of extra belastingaftrek wenst over 2017 door de bijdrage van 2018 nu al te willen storten: de bankrekening is NL08 RABO 0329 8181 47 t.n.v. Protestantse Gemeente Odijk.

Namens het College van Kerkrentmeesters,
Ritzo Holtman

Naar de bovenkant van de paginaWitte Kerkje 200 jaar!

12-12-2017

Ons Witte Kerkje bestaat in 2020 tweehonderd jaar. Daar willen we straks feestelijk bij stil staan. Want betekent gemeente zijn niet ook samen vieren? 

Tijdig voorbereidingen starten is raadzaam. We zoeken dus medestanders! We hebben met een klein groepje een 1e begin gemaakt, maar weten nu al dat we er alleen samen een mooi evenement en herdenkingsjaar van kunnen maken. Een oproep dus!
 
Wilt u helpen?  
U kunt zich voor één of meerdere van onderstaande mogelijkheden opgeven:
- Fondsenwerving    
- Het bedenken van activiteiten 
- Het uitvoeren van activiteiten 
- Het meewerken aan de organisatie 
 
Graag uw naam, telefoonnummer en voorkeuren e-mailen naar:
 info@pknodijk.nl 
Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet,
 Lia, Kees, Siem, Joop, Paul, Henk.

Naar de bovenkant van de paginaKerstsamenzang Odijk

29-11-2017

De twee koren van de Nicolaaskerk aangevuld met gemeenteleden van het Witte Kerkje verzorgen op zondag 17 december a.s. de jaarlijkse Kerstsamenzang in de Nicolaaskerk te Odijk. 
 
De bijeenkomst begint om 19.00 uur en zal ongeveer een uur duren. De toegang is gratis.
Naast bijdragen van de koren zullen met elkaar veel bekende kerstliederen worden gezongen. De (samen)zang staat onder leiding van Joep de Cloet en met Irina Boronjenkova, piano. 
De deelnemende koren zijn: Multiple Voice en Vox Odicensis. Ter afwisseling wordt het Kerstverhaal verteld.
 
Na afloop is iedereen uitgenodigd om onder het genot van een drankje de prachtig aangeklede kerststal van kunstenares Thea Lammers te bezichtigen. (zie foto)
 
Kerstmarkt(je): Voor en na de Kerstsamenzang kunnen kerstartikelen worden gekocht. 
De opbrengst hiervan gaat naar het project van Ton Kreeftmeijer in Tanzania.
 
Komt samen in kerststemming door mee te zingen met de koren van Odijk!

Naar de bovenkant van de paginaOnderweg in geloof

01-11-2017

Pater Eduard Kimman geeft een lezing over het jaarthema
van de parochie Paus Johannes XXIII:

‘Onderweg in Geloof’

Pater Eduard Josephus Johannes Maria Kimman (Wassenaar, 14 juli 1946) is een Nederlands geestelijke, jezuïet en hoogleraar,die van 2002 tot 2008 secretaris-generaal was van de Nederlandse Bisschoppenconferentie. Sindsdien is hij benoemd tot econoom van de Nederlandse provincie van de Jezuïeten en tot hoogleraar ‘Onderneming en Ethiek’ aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Plaats : H. Nicolaaskerk in Odijk

Datum en Tijd :Maandag 13 november a.s. om 20.00 uur (er is koffie of thee).

U bent van harte uitgenodigd

Naar de bovenkant van de paginaReformatie (2)

16-10-2017

Zaterdag, 11 november om 14.00 uur zijn we als gemeente welkom in het Catharijneconvent om de tentoonstelling over Luther en 500 jaar protestantisme te bezoeken.

Hervormer, populist, revolutionair, rebel, antisemiet, gewiekste marketingman, fundamentalist, vrouwenhater, vervloekt of heilig? Wie was Maarten Luther en wat maakt hem tot man van het jaar? Museum Catharijneconvent gaat in de tentoonstelling Luther op zoek naar de onbekende man achter 500 jaar Reformatie.

Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op de website van het Catharijneconvent.

U kunt zich opgeven om erbij te zijn. Dat kan via info@pknodijk.nl of via de intekenlijst in de hal van de Meenthoek op de zondagen 15, 22 en 29 oktober. (Wij moeten als kerk begin november aangeven met hoeveel mensen we komen. We mogen met max. 110 personen komen.)

U wordt om 14.00 uur bij het Catharijneconvent (Lange Nieuwstraat 38, Utrecht) verwacht. U kunt reizen per bus: buslijn 41 vanaf de twee haltes aan de provinciale weg, ter hoogte van de Zeisterweg en ter hoogte van het Gemeentehuis. Stap uit bij halte Sterrenwijk of bij het Centraal Station. Vanaf beide haltes is het een kwartiertje lopen naar het Catharijneconvent.

Vanaf het Centraal Station gaat buslijn 2 naar het Museumkwartier, die u afzet vóór het Catharijneconvent. U kunt ook reizen per trein vanaf Driebergen-Zeist of Bunnik naar Utrecht CS. Per auto kan ook, maar er is zeer beperkte en dure parkeergelegenheid. We vragen wel wie echt niet per bus of trein naar het Catharijneconvent kan gaan. Voor hen organiseren wij een auto.

Prijzen: De museumjaarkaart telt. Er wordt geen toeslag gevraagd. Op de intekenlijst of in de mail geeft u aan of u beschikt over een Museumjaarkaart. Zo blijkt wie geen Museumjaarkaart heeft en voor wie we groepskorting kunnen aanvragen. Vanaf 15 betalende personen bedraagt de intrede € 11.00 per persoon.

Wat prachtig om als gemeente op deze manier stil te staan bij 500 jaar reformatie, een historische dag!

Naar de bovenkant van de paginaKindernevendienst

01-10-2017

Gezocht! Leiding kindernevendienst.

Wij zoeken dringend versterking van het team dat leiding geeft aan de kinderen tijdens de kindernevendienst!

Neemt u contact op met Barbara Plancken via info@pknodijk.nl

Naar de bovenkant van de paginaReformatie (1)

01-10-2017

Historicus Sander Wassing komt op dinsdag 10 oktober naar de Sint Heribertkerk in Odijk (het Witte Kerkje) om een lezing te houden over de woelige periode van de reformatie.

Aan de reformatie in het Kromme Rijngebied besteedt hij bijzondere aandacht. Onze kerk maakte het allemaal mee. De initiatiefnemer voor deze lezing is de historische kring ‘Tussen Rijn en Lek’ en de kerkenraad werkt daar van harte aan mee en nodigt ook u uit!

De lezing begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur.

Naar de bovenkant van de paginaStartzondag

10-09-2017

'Een Open Huis.' Dat was het thema van de startzondag waarmee het nieuwe kerkseizoen werd afgetrapt.

Na de viering werd het programma voortgezet met een Open Huizen route. Ondertussen inspireerde het verhaal over Zacheüs de kinderen tot klim- en klauterwerk.

Op verschillende plaatsen in en buiten de kerk ontmoetten gemeenteleden elkaar tijdens de preeknazit-groep, bij muziek en zang en meditatieve stilte. Creatieve geesten creëerden een prachtig vilt-mozaïek van het Witte Kerkje. De uitwisseling van diensten en talenten opende deuren en bracht mensen met elkaar in contact.

De dag werd afgeloten met een gezamenlijke lunch.

Naar de bovenkant van de paginaJong Volwassenen Kring

18-08-2017

Ook na de zomer gaat de Oecumenische Jong Volwassenen Kring 25+ gewoon weer verder. En wel op de volgende avonden: woensdag 20 september, woensdag 25 oktober en woensdag 22 november. 

Deze reeks bijeenkomsten zijn we  weer te gast in de Meenthoek bij het Witte Kerkje in Odijk. Onze avonden starten om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45uur) zijn laagdrempelig, hebben een informeel karakter en worden steeds wisselend qua inhoud ingevuld. De leeftijd van de deelnemers is heel divers ( vanaf 25-40jr), vandaar dat we ruimhartig omgaan met de leeftijdsgrenzen.

Het vorige seizoen hebben we ons in het zaaltje van de Nicolaas parochie onder andere bezig gehouden met:
  *   een discussie over orgaandonatie in relatie tot geloof
  *   het bespreken van het boek: the happiness project
  *   het onderwerp hoe stem je als christen?
  *   een toegankelijke Bijbelstudie
  *   een kringspel ( dilemma, openhartig, bijbel, stelling, personalia)

Je bent van harte uitgenodigd om ook aan te sluiten bij deze enthousiaste groep en hieraan deel te nemen. Aanmelden kan via: ds. Kees Visser (predikant@pknodijk.nl 030-8780698) en Laura Geerlings (geerlingslaura@hotmail.com/06-28340392) Wij zien uit naar jouw komst, graag tot dan!

ds. Kees Visser & Laura Geerlings
Namens het Oecumenisch Beraad Odijk
Commissie vorming en toerusting

Naar de bovenkant van de paginaCenter of Love

02-07-2017

Het Center of Love is een project van de Koptische kerk in Mokattan, een van de grootste sloppenwijken van Caïro.

Het centrum helpt kinderen vanaf een jaar of vier met een geestelijke en/of lichamelijke beperking zelfstandiger te worden en meer voor zichzelf te kunnen zorgen.

Een gehandicapt kind hebben, wordt in Egypte nog vaak als een schande of een straf van God of Allah gezien. Het heeft dus wat moeite gekost om mensen zover te krijgen om hun kinderen naar zo’n centrum te sturen. Maar in de beginfase hebben vrijwilligers uit de kerkgemeenschap trouw mensen opgezocht en hen verteld dat het geen schande of straf is, maar dat de kinderen wel geholpen moeten worden. De kinderen krijgen onderwijs (lezen, schrijven, rekenen) en leren diverse praktische vaardigheden. Daarnaast is er medische hulp, zoals fysiotherapie.

Inmiddels is het centrum een jaar of zes actief en geeft lessen en helpt een groot aantal gehandicapten. Het werkt, uiteraard, vooral met vrijwilligers uit de gemeenschap. De kerkgemeenschap van Mokattam bestaat uit arme mensen en dit soort centra kost veel geld.

In de wijk Mokattan wonen ongeveer 20000 to 30000 mensen, waarvan 90% Koptische christenen. Al vescheidene generaties gaan de bewoners de deuren van Caïro langs om huisvuil in te zamelen. Het afval wordt vervolgens gesorteerd en zo mogelijk doorverkocht aan handelaren. Hierom is de wijk beter bekend als 'Garbage City'. De leefomstandigheden van de bewoners zijn slecht, vooral omdat ze tussen grote stapels ingezameld afval leven.

De Diaconie besteedt dit jaar extra aandacht aan dit bijzondere project. Zo wordt er enkele keren voor het Center of Love gecollecteerd. EO Metterdaad maakte een korte reportage over het Center of Love. De documentaire, die u hier kunt bekijken, is in het voorjaar na afloop van een kerkdienst vertoond.


Naar de bovenkant van de paginaKind en bijbel

11-06-2017

Dinsdag 20 juni organiseert het Nederlands Bijbelgenootschap een speciale avond voor ouders van jeugd en jongeren. Het thema is 'bijbellezen met kinderen'.

Er wordt een presentatie gehouden over de vele mogelijkheden om de bijbel ter sprake te brengen in gezinnen met (jonge) kinderen. Mevr. Wilma van de Veen zal de presentatie verzorgen.

In deze presentatie:
• krijg je handvatten om met plezier met kinderen in de Bijbel te lezen en met de Bijbel aan de slag te gaan
• sta je stil bij je eigen geloofsopvoeding en de invloed daarvan
• denk je na over het bijbellezen met kinderen nu
• ontdek je wat voor jou belangrijk is bij de keuze van een kinderbijbel.

Het wordt een actieve avond, die u als ouder niet mag missen! De toegang is gratis (dankzij onze vaste contactpersoon Willemien Harts voor het NBG in Odijk!), bij de uitgang wordt wel een collecte voor de onkosten gehouden.

Waar: De Meenthoek
Wanneer: Dinsdag 20 juni, 20:00 (zaal open vanaf 19:30)

Naar de bovenkant van de paginaHoutens kamerorkest

22-05-2017

Op zaterdagavond 27 mei geeft het Houtens kamerorkest een concert in onze kerk. Zij gaan spelen het orgelconcert no. 4, opus 4 van Händel, de tweede Symphonie van N. Burgmüller en een mars funebre van Mendelssohn ter ere van N. Burgmüller. Organiste tijdens dit concert is de ons welbekende Rodyan van den Brink. Het concert begint om 20:00 uur en zal tot 22:00 uur duren.

Dit concert werd al eerder met groot applaus ontvangen, tijdens de Houtense cultuurnacht in maart van dit jaar. Een mooie muzikale kans dus om hier in Odijk ook van te gaan genieten.

Entree 12 euro, tot 13 jaar 5 euro.

Naar de bovenkant van de paginaEnquête

16-04-2017

Hoe willen wij in de toekomst kerk zijn voor elkaar, voor het dorp. Hoe geven we vorm aan onze diaconale presentie?

Deze vragen staan centraal in de enquête die verspreid is met het Kerknieuws en die op deze website kunt vinden. Met dit onderzoek hopen we een goed beeld te krijgen van de meningen, wensen en aandachtspunten rondom deze belangrijke aspecten van onze gemeente. Zodat we hierover tijdens de gemeenteavond op 30 mei as. nader kunnen spreken met elkaar.De uitkomsten van dit onderzoek en de verdieping tijdens de gemeenteavond geven richting aan de verdere ontwikkeling van onze gemeente.

We hebben gekozen voor een onderzoek aan de hand van stellingen. U kunt aangeven of u het met de stelling eens bent of oneens, maar we nodigen u ook uit om de stelling aan te passen zodat u het eens kan worden met deze stelling. U kunt het vakje van uw keuze omcirkelen en uw keuze toelichten. Wij vragen u dit zo concreet mogelijk te doen met voorbeelden van situaties, die u meegemaakt hebt of elders ziet, uw eigen activiteiten elders, of uw eigen gevoelens of uw ideeën over verbeteringen. Als u zelf stellingen wilt toevoegen, kan dat.

U kunt uw naam toevoegen, als u dat wilt, maar voelt u zich niet verplicht.

U kunt het formulier inleveren bij Koekoeksbloem 36 te Odijk, in een doos die in de Meenthoek gezet zal worden of mailen naar diaconie@pknodijk.nl. Wij hopen voor 15 mei alle reacties binnen te hebben.

Download de hier de enquête 'Kerk zijn in de toekomst'!

Hartelijk dank voor uw bijdrage aan het onderzoek.
De voorbereidingsgroep: Jan van Geest, Barbara Lamain, Oscar Schneider, Hans Marquart

Naar de bovenkant van de pagina40 Dagentijd

01-03-2017

Een nieuw begin van leven...

Ook dit jaar bieden we u een boekje aan met teksten en overdenkingen voor de Veertigdagentijd. Dit is een tijd van bezinning, een bijzondere periode in het kerkelijk jaar.

Wij hebben deze keer als leidraad lezingen uit het Nieuwe Testament gekozen. Op verschillende pagina’s hebben we aandacht aan kinderen besteed. We volgen Jezus op Zijn weg naar Jeruzalem. Het is een tocht met beproevingen, verzoekingen en twistgesprekken met de Farizeeën. Bij al die ontmoetingen wil Jezus de mensen duidelijk maken dat Hij de Ware
Zoon van God is. Door deze weg te gaan opent Hij voor ons de weg naar een nieuw leven.

In deze tijd die voor heel veel mensen uitzichtloos lijkt, denk aan vluchtelingen, dak- en thuislozen, mogen we vertrouwen op de weg, die God met ons wil gaan. Zo gaan we met Jezus op weg in deze Veertigdagentijd en mogen we ons aan
Zijn leiding toevertrouwen.

De teksten en overdenkingen in het boekje kunnen u daar bij behulpzaam zijn. Wij wensen U een gezegende voorbereidingstijd op weg naar Pasen, het grote overwinningsfeest op lijden en dood.

We willen de zes pastores uit de parochie Paus Johannes XXIII en de diverse PKN gemeenten, die traditiegetrouw weer de zondagse overwegingen verzorgden en de mensen die zorg droegen voor het drukwerk, hartelijk danken voor hun medewerking bij de totstandkoming van dit veertigdagenboekje.


Klik hier om het boekje in te zien.

Oecumenische Werkgroep

Naar de bovenkant van de paginaStembus

15-02-2017

Op woensdag 22 februari organiseert het Oecumenisch Beraad Odijk een avond naar aanleiding van de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart. De overvloed aan mogelijkheden maakt een keuze niet eenvoudig.

Over de muren van kerken en partijprogramma’s heen delen we wat doorslaggevend is voor onze keuze.

De bijdrage van Jan Terlouw in het programma De Wereld Draait Door over VERTROUWEN en het ‘touwtje uit de brievenbus’ zal uitgangspunt zijn voor de bezinning op wat ons ten diepste beweegt bij onze keuze.

Onderling beraad – Zeker geen stemadvies! – Op weg naar de stembus.

In verband met de voorbereiding (o.a. ruimte) graag uiterlijk zondag 19 februari aanmelden bij één van ondergetekenden via info@pknodijk.nl of op de lijst in de Meenthoek. Aanvang 20:00.

Namens het OBO,

Com. Vorming en Toerusting
Arda Mensink
Laura Geerlings

Com. Kerk en Samenleving
Ineke Bernink
Piet Pannekoek

Naar de bovenkant van de paginaDementie

31-01-2017

Op woensdagavond, 8 februari, 20.00 uur in de Meenthoek, wordt een open gemeenteavond gehouden over dementie. Iedereen die meer wil weten over de ziekte van Alzheimer is van harte welkom.

Spreker op deze avond is dr. Aart Hoogerwerf. Hij schreef in 2014 een boek met de titel: "Ik ben verdwaald. Dementie, wat is dat?" Dit boek biedt toegankelijke informatie over dementie en werd geschreven voor familieleden, verzorgenden en de vrijwilligers die actief zijn in de ouderenzorg. Dit boek werd eerder besproken met alle pastorale wijkteamleden. Na die bespreking zeiden we dat het onderwerp van belang is voor een breder publiek. Vandaar dat we de schrijver van dit boek hebben uitgenodigd. Dr. Aart Hoogerwerf was tot zijn pensioen geneesheer-directeur van een verpleeghuis in Zutphen. Na zijn pensionering promoveerde hij tot doctor in de geneeskunde met een proefschrift over vragen rond het levenseinde. Dr. Hoogerwerf is actief lid van de Protestantse Kerk in Nederland en had o.a. zitting in de Werkgroep Pastoraat in de Gezondheidszorg.

Noteert u dus deze datum alvast. Een boeiende avond rondom een actueel thema in onze tijd van vergrijzing en ouderenzorg.

(Bron: Kerknieuws 2017/01)

Naar de bovenkant van de paginaKinderkerstfeest

28-12-2016

Op Kerstavond was het Witte Kerkje tot de laatste plaats gevuld met kinderen, hun ouders en grootouders.

Het kerstverhaal werd vol enthousiasme door de kinderen nagespeeld. Jozef en Maria, engelen en herders, ze waren er allemaal. En ze zagen er allemaal even mooi uit. Er werden veel bekende kerstliedjes gezongen en er werd een verhaal verteld. Na afloop was er limonade met wat lekkers in De Meenthoek.

Naar de bovenkant van de paginaKerkbalans 2017

12-12-2016

Van 16 - 29 januari 2017 wordt de actie Kerkbalans gehouden met als thema "Mijn kerk verbindt". Met de opbrengst van deze actie hopen wij ook in 2017 een groot deel van het kerkewerk te kunnen bekostigen zoals de eigen predikant, de activiteiten, exploitatiekosten en afdrachten aan landelijke instellingen. Wilt u ook uw steentje bijdragen aan dit werk?

Namens het College van Kerkrentmeesters,
Ritzo Holtman, tel. 657 02 46, e-mail gmvv@planet.nl

Naar de bovenkant van de paginaDoof en kerk

28-11-2016

Bent u doof of slechthorend? Of kent u iemand die doof of slechthorend is? Vanuit het dovenpastoraat worden in verschillende plaatsen kerstvieringen voor doven en slechthorenden georganiseerd:

Woerden
Op zaterdag 17 december 2016 vindt een Kerstviering plaats voor doven en slechthorenden in Kapel Weddesteyn, naast Verpleeghuis Careyn. Utrechtsestraatweg 50 te Woerden. De aanvang is om 16.00 uur en het duurt tot 19.00 uur.
Na de kerstviering is er een gezamenlijke maaltijd. Hiervoor vragen wij u aan te melden vóór 10 december 2016. Ook vernemen wij het graag als er dieetwensen zijn. Aanmelden kan via: ic.utrecht.dovenpastoraat@gmail.com 

Zeist
Kerstavond, op zaterdag 24 december 2016, is in de Sionskerk te Zeist (Wijkgemeente De Bron) een kerstviering. Het betreft een gecombineerde dienst waarbij een doventolk aanwezig is. De aanvang is 21.00 uur. Het adres is;  Jacob Catslaan 73 (Hoek Oud Arnhemseweg) te Zeist.
U bent van harte uitgenodigd. 

De Interkerkelijke Commissie (IC) voor het Dovenpastoraat van de provincie Utrecht (http://ic-utrecht.nl) heeft als doel kerken te ondersteunen in de zorg voor hun dove en slechthorende leden. Maar weinig horende mensen kennen gebarentaal. Daarom zijn reguliere kerkdienst en het doorsnee kerkenwerk dan ook nauwelijks toegankelijk zijn voor dove mensen.


Naar de bovenkant van de paginaSartawi

09-11-2016

In een gezamenlijke kerkdienst in Bunnik -op zondag 9 oktober- hebben we het Sartawiproject afgesloten. Het was een mooie afsluiting waar we met plezier op terugkijken.

Drie jaar lang hebben we ons gericht op het Sartawiproject in Bolivia. We hebben de moeilijke levensomstandigheden van de boeren op de hoogvlakte van Bolivia leren kennen. De Lutherse kerk in Bolivia nam het initiatief om daarin verbetering te brengen. Sartawi doet dit nog steeds op een veelomvattende manier: technische hulp en voorlichting, maar vooral ook door het bevorderen van de motivatie en zelfredzaamheid van de boeren. En niet te vergeten: Sartawi organiseert de inzet van de vrouwen. Vrouwen nemen nu deel aan de besluitvorming in de gemeenschap. Zij produceren meer groenten en melkproducten, niet alleen voor de eigen consumptie maar ook voor de markt. Hierdoor zijn hun inkomsten gestegen en dit komt ten goede aan het hele gezin!

Wat heeft het Sartawiproject in Odijk en Bunnik voor ons betekend? Een prettige samenwerking van Bunnik en Odijk! Gezamenlijk actie voeren is efficiënt en bemoedigend. Er is veel werk verzet en dat bracht mensen bij elkaar. De gezamenlijke sponsormaaltijden, kerkdiensten, informatie-avonden, de inzet van de Kindernevendienst, de publiciteit. In Odijk èn in Bunnik werd een enthousiaste dienstenveiling gehouden! In Bunnik is alles bijeen een bedrag van € 9.500 bijeen gebracht door de collecten, sponsormaaltijden, donaties, verkoop van spullen, veiling van diensten etc. De diakonie heeft zich garant gesteld voor € 10.000. In Odijk is het totaal € 7.000. De diakonie stelde zich garant voor € 15.000. Dus door Bunnik en Odijk is € 25.000 bijgedragen voor het Sartawi-project.

Als Werkgroep Sartawi zijn we heel blij met dit resultaat. En dan doelen we niet alleen op het geld maar ook op de gezamenlijke inzet en de activiteiten waaraan de gemeenteleden hebben bijgedragen: dienstenveilingen, sponsormaaltijden, spaaracties van de kinderen, etc. Hartelijk dank voor uw respons!

Wij sluiten ‘ons’ project af maar het werk van Sartawi in Bolivia gaat gewoon door met hulp van financiering uit Duitse kerken en Kerk in Actie- ICCO.

Werkgroep Sartawi: Gusta van de Ruit, Meriam Hensbergen, Johan van Rossum, Jan de Vries.

Naar de bovenkant van de paginaElly & Rikkert

11-10-2016

De Kindernevendienst startte het seizoen met een concert van Elly & Rikkert. Zaterdagmiddag 17 september zijn we met 21 kinderen en begeleidende ouders naar Wijk bij Duurstede gereden. Het concert werd georganiseerd door de Baptistengemeente in samenwerking met Kids in Actie.

Gedurende een uur hebben Elly & Rikkert voor ons opgetreden. Bekende en onbekende (nieuwe) liedjes kwamen voorbij. De begeleidende ouders zongen de liedjes misschien nog wel harder mee dan de kinderen. Na afloop maakten Elly & Rikkert even tijd vrij om een groepsfoto te maken. Wat een lieve mensen.
Voor en na het concert werd er aandacht besteed aan Duif Rainbow van Kids in Actie. Daarnaast werd er gecollecteerd en aandacht gevraagd om Kids in Actie structureel te steunen.

Ter afsluiting hebben we op het speelveldje achter de scholen met z’n allen een ijsje gegeten. Het was een leuke, gezellige middag.


Naar de bovenkant van de paginaPredikant-in-opleiding

27-09-2016

Barbara Lamain is van september 2016 tot en met november 2017 als predikant-in-opleiding aan onze gemeente verbonden. Zij zal met alle facetten van het predikantswerk en het gemeenteleven te maken krijgen en daar ook een zelfstandige rol in vervullen: pastoraal bezoek, voorgaan in kerkdiensten, catechese, kringenwerk, vergaderwerk etc. Naast het gewone predikantswerk zal zij waar mogelijk ook een bijzonder project ter hand nemen, dat waardevol kan zijn voor onze gemeente. Op de startzondag van 11 september heeft Barbara Lamain de gelofte van geheimhouding afgelegd.

Op deze plaats stelt zij zich nogmaals aan ons voor.


Beste gemeenteleden,

Mijn naam is Barbara Lamain. Van september 2016 t/m november 2017 zal ik in uw gemeente een stage/ leervicariaat doen vanuit mijn opleiding tot gemeentepredikant aande Protestantse Theologische Universiteit. Ik ben 39 jaar, niet getrouwd en in het dagelijks leven ben ik verantwoordelijk voor Human Resources (Personeel & Organisatie) bij een bedrijf in Zeist. Ik ben opgegroeid in Voorthuizen en sinds mijn studie Geschiedenis woonachtig in Utrecht, waar ik lid ben van de Jacobikerk. Vanuit mijn verlangen om predikant te worden, ben ik zo'n acht jaar geleden Theologie gaan studeren in deeltijd. Na de Master Bijbelwetenschappen te hebben behaald, ben ik begonnen aan de Master Gemeentepredikant aan de PThU. Ik ben dankbaar dat ik de gelegenheid krijg om deze fase van mijn studie in uw gemeente te kunnen meemaken. Het is de bedoeling dat ik verschillende facetten van het gemeente-zijn en het predikantschap meemaak als deel van mijn leerproces. De stageperiode begint met de startzondag op 11 september. Ik zie er naar uit u in de komende tijd te ontmoeten!

Vriendelijke groeten, Barbara Lamain

Naar de bovenkant van de paginaStartzondag

11-09-2016

'Deel je leven.' Dat was het thema van de startzondag voor een nieuw kerkseizoen.

Tijdens de viering werd dit concreet gemaakt door een selfie van de voorganger met de kinderen van de nevendienst. Na de kerkdienst en de koffie speelden we buiten een spel voor jong en en oud. Toen alle schatkisten gevonden waren, was het tijd voor een gezamenlijke maaltijd in en rond De Meenthoek.

Naar de bovenkant van de paginaMonumentendag

10-09-2016

Op Open Monumentendag (10 september) biedt het Witte Kerkje een podium aan musici van allerlei kunnen.

De hele dag door, te beginnen om 10.30 uur tot ’s middags 16.00 uur, kan men genieten van orgelspel, verschillende blaasinstrumenten, piano- en gitaarmuziek en koorzang.

De dag wordt afgesloten met een verhaal over de historie van ‘De Sint-Heribert kerk’, zoals het Witte kerkje officieel heet, door Hans Landzaat. U bent van harte welkom.

Naar de bovenkant van de paginaVorming en Toerusting

22-08-2016

Ook komend seizoen is er weer een breed aanbod aan gespreksgroepen.

Nieuw dit jaar zijn kringen over God en het lijden en enkele lastige bijbelteksten. Ook is er een belijdenis gespreksgroep. Klik hier voor een overzicht van alle kringen.

Bent u op zoek naar verdieping van uw geloof? Zou u graag meer willen weten over een bepaald onderwerp? Of wilt u graag meer gemeenteleden beter leren kennen? Neem dan deel aan een van de gespreksgroepen die binnen de PG Odijk georganiseerd worden.

Naar de bovenkant van de paginaSartawi

29-05-2016

Tussen Pasen en Pinksteren spaarden de kinderen van de Nevendienst voor het Sartawi project. Elke dag wachtte een eenvoudige opdracht waarna een kleine bijdrage in het spaardoosje verdween. De actie bracht in totaal 90.80 euro op. Alle jongens en meisjes: geweldig gedaan en bedankt!

Eind april was een weer een sponsormaaltijd voor Sartawi in de Witte Huisjes. In een gezellige sfeer werden Zuid-Amerikaans gerechten genuttigd. De ongeveer 30 deelnamers brachten het mooie bedrag van 395 euro bij elkaar! Dank aan alle sponsoren en kokers.

Het Sartawi-project wil situatie van de arme boeren op de hoogvlakte van Bolivia verbeteren door een duurzame ontwikkeling van het platteland op gang te brengen. De Protestantse kerken in Bunnik en Odijk steunen dit project gedurende een aantal jaren.

Naar de bovenkant van de paginaWebsite

14-05-2016

Vanaf vandaag is de nieuwe website van de PG Odijk in de lucht!

Deze site vervangt na ongeveer acht jaar de oude website. Met een andere indeling, frisse kleuren en extra content kunnen we weer jaren vooruit.

De kleuren in de header zijn geïnspireerd op het kerkelijk jaar: het paars van Advent en de Veertigdagentijd, het wit van de Kersttijd en de Paastijd en het rood van Pinksteren. Het grootste deel van het jaar is groen, de kleur van hoop en verwachting.

Via de website blijft u op de hoogte van het reilen en zeilen van de PG Odijk. Organiseert u een activiteit, heeft u een nieuwtje of andere informatie die u graag via de website wilt delen, aarzel niet en neem contact op.

Tenslotte is een website nooit af. Heeft u dan ook suggesties voor verbeteringen of mist u informatie, laat het me weten. Hetzelfde geldt natuurlijk voor vragen over de nieuwe site.

Met groet,
Peter Baas
Webmaster
info@pknodijk.nl

Naar de bovenkant van de paginaGeestkracht!

01-05-2016

Graag nodigen wij u uit voor een ontmoetingsbijeenkomst met als thema ’Geestkracht’.

Met elkaar willen we nadenken over de betekenis van de Heilige Geest in het licht van Pinksteren. Deze bijeenkomst wordt twee keer gehouden, zodat zoveel mogelijk mensen erbij kunnen zijn.

We zien u graag op donderdagmorgen 12 mei van 10 uur tot 12 uur, of dinsdagavond 17 mei van 19.30 uur tot 21.30 uur.
De bijeenkomsten vinden plaats in de Meenthoek. Ter voorbereiding vragen we u om lied 686 uit het liedboek alvast thuis te lezen.

Elly van Duin
Lia Roelofsen

Graag opgeven per email: info@pknodijk.nl

Naar de bovenkant van de paginaDauwtrappen

28-04-2016

‘Mensen van de weg’ is het thema voor deze stiltewandeling met ruimte voor bezinning, ontmoeting en deelmomenten.

We verzamelen om 8 uur vóór de kerk en na een korte inleiding start de wandeling.

De Pelgrimage eindigt in de kerk rond de plaquette van de Emmausgangers. Daarna drinken we een kopje koffie/thee met een krentenbol en/of zoet broodje.
Om half 10 is er een korte viering in de kerk.

Aanmelden is handig voor de logistiek, maar sluit rustig aan als u op het laatste moment besluit mee te wandelen!
Allen hartelijk welkom.

Naar de bovenkant van de pagina40 Dagentijd

15-02-2016

Evenals voorgaande jaren bieden wij u een boekje aan met teksten voor de veertigdagentijd. Een tijd van bezinning, waarbij we ook de kinderen niet vergeten zijn.

Wij hebben dit jaar als thema : 'naar nieuw leven'. De lezingen hebben we gekozen uit het oecumenisch rooster voor de veertigdagentijd. Aan de hand van deze lezingen uit het Evangelie van Lucas volgen we Jezus op Zijn lijdensweg.

We kunnen vorm geven aan deze weken door ons iets te ontzeggen, door soberheid of onthouding, om dagelijks te weten dat wij op weg zijn naar Pasen. We willen geen toeschouwers zijn, maar betrokken mensen, die proberen Hem te volgen op de weg die Hij gaat, een weg, die lijkt dood te lopen.

Zijn opstanding opent een weg naar nieuw leven: de dood heeft niet het laatste woord.

De teksten en overdenkingen in dit boekje kunnen ons daarbij helpen.
Klik hier om het boekje in te zien.

Oecumenische Werkgroep

Naar de bovenkant van de paginaKerkbalans

18-12-2015

In de periode van 11 - 24 januari 2016 wordt de actie Kerkbalans
gehouden met als thema "Mijn kerk inspireert - mijn kerk in balans". Met de
opbrengst van deze actie hopen wij ook in 2016 een groot deel van het
kerkewerk te kunnen bekostigen zoals de eigen predikant, de activiteiten,
exploitatiekosten en afdrachten aan landelijke instellingen. Wilt u ook uw
steentje bijdragen aan dit werk?

Naar de bovenkant van de paginaSchoenmaatjes

10-10-2015

Als kerk willen dit jaar weer deelnemen aan de actie Schoenmaatjes van de Stichting Edukans. Alle kinderen, ouders en gemeenteleden worden van harte uitgenodigd om hieraan mee te doen.

De Edukans Schoenmaatjes actie is een jaarlijks terugkerende, internationale actie waarbij kinderen en volwassenen een schoenendoos versieren en vullen met schoolspullen, speelgoed en toiletartikelen.

Nadat deze dozen zijn verzameld en nagekeken, worden ze verstuurd naar arme landen, zoals Albanie, Moldavie, Ghana en Irak. Daar worden ze door kerkelijke partners uitgedeeld aan kinderen die in moeilijke omstandigheden leven. U kunt denken aan kinderen in vluchtelingenkampen, sloppenwijken, weeshuizen en ziekenhuizen. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt in culturele, etnische of religieuze achtergrond.

Via de kindernevendienst en tafel bij de uitgang van de Meenthoek kunt u de folders krijgen om deel te nemen aan deze actie. De versierde en gevulde dozen kunnen vervolgens tot 29 november worden ingeleverd op de Kindernevendienst of na de dienst in de Meenthoek.

Naar de bovenkant van de paginaStartzondag

15-09-2015

Onder een open hemel vierden we de start van een nieuw kerkseizoen. Aan de hand van de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan dachten we na over de vraag 'Wie is mijn naaste?'. Na de kerkdienst in de pastorietuin werd een succesvolle dienstenveiling gehouden ten bate van Sartawi, het diaconale project waar we ons als gemeente voor enkele jaren aan verbonden hebben. De ochtend werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd in en om het Witte Kerkje. Een foto-impressie van de dag is te vinden op onze Picasasite.

Naar de bovenkant van de paginaWebmaster (2)

05-09-2015

We danken Frits Hermans hartelijk voor het zo lang beheren van de website! Inmiddels wordt er hard gewerkt aan een volledig nieuwe site. Tot deze online komt zal ik de huidige website up-to-date houden.
Peter Baas

Naar de bovenkant van de paginaWebmaster

10-07-2015

Na ongeveer zeven jaar het webmasterschap te hebben vervuld, is er per 1 juli een einde gekomen aan mijn taak. Ruim een jaar geleden heb ik aangegeven dat ik hiermee wilde stoppen. Eind vorig jaar werd mij in de PR-commissie gevraagd of ik het toch nog een half jaar wilde doen. Daarop heb ik ja gezegd, maar nu is het dus zover. Ik wens mijn opvolger(s) veel succes. Ik heb het al deze jaren met plezier gedaan.
Frits Hermans

Naar de bovenkant van de paginaNieuwsarchief

Open podium
25-05-2024

Pinksteren
17-05-2024

Roemenië
12-05-2024

Open podium
04-04-2024

Sponsornacht
20-03-2024

Sobere maaltijd
09-02-2024

Pubquiz
10-01-2024

Koffie & oliebol!
23-12-2023

Kerst
17-12-2023

Kerkbalans 2024
09-12-2023

Sint Maarten
20-10-2023

Inclusieve kerk
14-10-2023

Klimaatboek
30-09-2023

Startzondag
16-09-2023

Monumentendag
04-09-2023

Kerkenvisie
13-06-2023

Uitwisseling
05-06-2023

Koorklanken
03-06-2023

40 Dagentijd
19-02-2023

Pannenkoeken dinsdag
12-02-2023

Kerkbalans 2023
07-01-2023

Kerst
21-12-2022

Organist gezocht!
07-12-2022

Actie Vakantietas
12-06-2022

Odijkse Witte
23-04-2022

Hulp gevraagd Oekraïne!
19-03-2022

Pannenkoeken dinsdag
16-03-2022

Klokken voor Vrede
02-03-2022

40 Dagentijd
01-03-2022

Welkom!
24-02-2022

Kerkbalans
19-12-2021

Bijbelvertaling
25-10-2021

Openluchtdienst
13-09-2021

Heel Bunnik Bakt
08-09-2021

Monumentendag
08-09-2021

Actie Vakantietas
16-07-2021

Pinksteren
23-05-2021

40 Dagentijd
14-02-2021

Pannenkoeken dinsdag
06-02-2021

Ja!
27-01-2021

Kerkbalans
02-01-2021

Kerst voor Odijk
25-12-2020

Presentatie Jubileumboek
21-12-2020

Lockdown
17-12-2020

Inzameling Voedselbank
21-10-2020

Digitaal Collecteren
08-09-2020

Monumentendag
27-08-2020

Zomerlunch
01-08-2020

Coronahulp
22-07-2020

Noodfonds
15-06-2020

e-Kerknieuws
01-04-2020

App-groep
29-03-2020

Kerk-TV
26-03-2020

Luiden klokken
18-03-2020

Geschiedenisles
03-03-2020

Odijkse Witte
02-03-2020

40-dagenboekje
29-02-2020

Jubileumconcert
15-02-2020

Jubileumconcert
19-01-2020

Kerkbalans 2020
17-12-2019

Concert
16-11-2019

Dankdag
03-11-2019

Startzondag
20-09-2019

Monumentendag
03-09-2019

VerhalenArk
20-05-2019

Wereldgebedsdag
18-02-2019

Kerkbalans 2019
12-12-2018

Kinderkerstfeest
09-12-2018

Witte Kerkje 200 jaar!
04-12-2018

Voedselbank
18-11-2018

Startzondag
12-10-2018

Beleidsplan
07-10-2018

Privacyverklaring
30-09-2018

Zomerontbijt
21-09-2018

Monumentendag
26-08-2018

Witte Kerkje 200 jaar!
20-06-2018

Vrijwilligersavond
25-05-2018

Bloesem
18-04-2018

Witte Kerkje 200 jaar!
26-03-2018

Kerkdiensten voor doven
18-03-2018

40 Dagentijd
18-02-2018

Kerstfeest
26-12-2017

Center of Love
23-12-2017

Kerkbalans 2018
20-12-2017

Witte Kerkje 200 jaar!
12-12-2017

Kerstsamenzang Odijk
29-11-2017

Onderweg in geloof
01-11-2017

Reformatie (2)
16-10-2017

Kindernevendienst
01-10-2017

Reformatie (1)
01-10-2017

Startzondag
10-09-2017

Jong Volwassenen Kring
18-08-2017

Center of Love
02-07-2017

Kind en bijbel
11-06-2017

Houtens kamerorkest
22-05-2017

Enquête
16-04-2017

40 Dagentijd
01-03-2017

Stembus
15-02-2017

Dementie
31-01-2017

Kinderkerstfeest
28-12-2016

Kerkbalans 2017
12-12-2016

Doof en kerk
28-11-2016

Sartawi
09-11-2016

Elly & Rikkert
11-10-2016

Predikant-in-opleiding
27-09-2016

Startzondag
11-09-2016

Monumentendag
10-09-2016

Vorming en Toerusting
22-08-2016

Sartawi
29-05-2016

Website
14-05-2016

Geestkracht!
01-05-2016

Dauwtrappen
28-04-2016

40 Dagentijd
15-02-2016

Kerkbalans
18-12-2015

Schoenmaatjes
10-10-2015

Startzondag
15-09-2015

Webmaster (2)
05-09-2015

Webmaster
10-07-2015