Protestantse Gemeente Odijk


De Open Kerk voor ontmoeting en stilte.

Op woensdag is de kerkzaal en de consistorie open van 10.00-12.00 uur (met uitzondering van de kerstvakantie).

Iedereen is van harte welkom!

Als Protestantse Gemeente in Odijk willen we een open en gastvrije gemeente zijn. Een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen en ook thuis kunnen komen. Wij gebruiken de metafoor van de kerk als tuin waar iedereen welkom is. Een gastvrije plek om binnen te lopen.

Een kerk die dorpsgenoten en passanten de kans geeft op verhaal te komen, hun verhaal te vertellen en naar dat van anderen te luisteren.

Vanaf 2013 heeft de kerkenraad besloten om, na een proefperiode, de kerk op woensdagochtend van 10-12 uur open te stellen. Op deze ochtend is er plaats voor rust, bezinning en ontmoeting voor dorpsgenoten en passanten; dus voor iedereen!

In de kerkzaal kan men terecht voor bezinning, gebed, lezen van een dagtekst, luisteren naar meditatieve muziek of het aansteken van een kaars.

In de consistorie is er ruimte voor ontmoeting. Onder het genot van een kopje koffie kan men met elkaar van gedachte wisselen. Men kan er ook terecht voor een persoonlijk, pastoraal gesprek mede door aanwezigheid van een vrijwilliger en/of de predikant. De predikant is aanwezig van 11-12 uur (behalve in de schoolvakanties).

Daarnaast is er in de consistorie een minibieb ingericht met geloofsboeken. Hierbij geldt de regel: zoek uit, ruil om, geef door en vul aan. De vrijwilligers van de open kerk zijn verantwoordelijk voor het beheer van de minibieb.
Zeisterweg 34, 3984 NL ODIJK

Ds. B. Boersma, tel. 06-23109574, email:
Mw. R. Beumer (scriba), email:
Webmaster, email:

disclaimer | privacyverklaring