Protestantse Gemeente Odijk


De inloopochtend voor ontmoeting en stilte.

Op woensdag is de kerkzaal en de consistorie open van 10.00-12.00 uur (met uitzondering van de kerst- en zomervakantie).

Iedereen is van harte welkom!

Als Protestantse Gemeente in Odijk willen we een open en gastvrije gemeente zijn. Een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen en ook thuis kunnen komen. Wij gebruiken de metafoor van de kerk als herberg. De kerk als herberg roept een beeld op van een kerk die staat langs de levensweg van mensen, open en gastvrij is en uitnodigend is. Een kerk die dorpsgenoten en passanten de kans geeft op verhaal te komen, hun verhaal te vertellen en naar dat van anderen te luisteren.

In 2013 heeft de kerkenraad besloten om een proefperiode te houden om de kerk op woensdagochtend van 10-12 uur open te stellen. Deze inloopmorgen zou invulling geven aan het beeld van de kerk als herberg, een open en gastvrije plek om naar toe te gaan. Na de positieve proefperiode is er in 2014 door de kerkenraad besloten om definitief op woensdagochtend open te zijn voor rust, bezinning en ontmoeting voor dorpsgenoten en passanten; dus voor iedereen! In de kerkzaal kan men terecht voor bezinning, gebed, lezen van een dagtekst, luisteren naar meditatieve muziek of het aansteken van een kaars. In de consistorie is er ruimte voor ontmoeting. Onder het genot van een kopje koffie kan men met elkaar van gedachte wisselen. Men kan er ook terecht voor een persoonlijk, pastoraal gesprek mede door aanwezigheid van de predikant of ouderling.

Daarnaast is er in de consistorie een minibieb ingericht met geloofsboeken. Hierbij geldt de regel: zoek uit, ruil om, geef door en vul aan. De vrijwilligers van de inloopochtend zijn verantwoordelijk voor het beheer van de minibieb.
Zeisterweg 34, 3984 NL ODIJK

Ds. B. Boersma, tel. 06-23109574, email:
Mw. R. Beumer (scriba), email:
Webmaster, email:

disclaimer | privacyverklaring