Protestantse Gemeente Odijk


Predikant ds. Bertie Boersma

Contactgegevens ds. Boersma:

    • Telefoon: 06-23109574
    • E-mail:
    • Adres: Zeisterweg 32, 3984 NL Odijk
    • Vrije dagen: maandag (heel de dag) en woensdagmiddag


Even voorstellen…

Sinds september 2020 ben ik als predikant verbonden aan het Witte Kerkje in Odijk. Na mijn theologiestudie in Utrecht heb ik samen met mijn man gewerkt voor de kerk van Oost-Java (GKJW). Bijzonder dat het Witte Kerkje ook een band blijkt te hebben met de GKJW! Daarnaast heb ik, voordat ik gemeentepredikant in Scharendijke werd, nog wat ‘rondgezworven’ en onder andere voor het Nederlands Bijbelgenootschap gewerkt en als pastor in het huis van bewaring in Scheveningen.

Het dorp

Ik hou van het dorp. De kleinschaligheid, de gemeenschapszin, de gemoedelijkheid. Zelf ben ik opgegroeid in een dorp met 63 inwoners, echt een gehucht dus. Scharendijke, de Zeeuwse gemeente waar ik hiervoor woonde en 11 jaar lang werkte, heeft ruim 1300 inwoners, en door het toerisme een heel eigen karakter. Odijk is weer een stuk groter en heel anders, maar toch ook echt een dorp.

Het Witte Kerkje

Ik heb de gemeente van het Witte Kerkje leren kennen als een veelkleurige, gemoedelijke gemeenschap waar ruimte is voor ieders vorm van geloven. De een heeft een rotsvast geloof, de ander stamelt, maar toch zijn het allemaal mensen die, met vallen en opstaan, het willen wagen met het evangelie en willen leven vanuit geloof, hoop en liefde.

Dominee

Mijn enthousiasme voor het ambt van predikant ligt in de verbinding leggen tussen levensverhalen van mensen en het grote Verhaal van God met mensen. Ons leven staat niet op zichzelf, ook de geschiedenis van de wereld niet, maar zij is verbonden met Gods hoop voor deze wereld. Deze verbinding is een gave, maar ook een opgave. Het houdt in dat we nooit voor onszelf alleen kunnen leven. Deze verbinding komt iedere zondag in de eredienst terug, maar ook tijdens bijzondere hoogte- en dieptepunten in een mensenleven, zoals bij doop, trouw en rouw. Tegelijkertijd is dat ook een uitdaging. Want als je zo divers bent, waar vind je dan de verbinding? Het mooie is dat die er van God uit gezien al is en dat het er om gaat of wij die verbinding ontdekken en aan het licht brengen. In het samen vieren van het avondmaal kom je daar heel dichtbij.

Bertie

In een paar woorden: geboren Friezin, boerendochter, echtgnote van de Zeeuw Eldert Francke en moeder van Anna Lotte, Nynke, Maaike en Maarten. Houdt van gezelligheid, wandelen, fietsen, schaatsen en goede gesprekken. Samen met hond Bram wonen we in de pastorie naast de kerk, dat karakteristieke huis dat al voor zoveel voorgangers van het Witte Kerkje een thuis is geweest.

Welkom

De kerk in Odijk wil een herberg zijn waar je op adem kunt komen in de hectiek van het leven, een gemeenschap waar veel ruimte is om je plek te vinden. Welkom dus, we zien je graag! Wil je persoonlijk contact, bel of mail me dan.

Ds. Berie Boersma

Zeisterweg 34, 3984 NL ODIJK

Ds. B. Boersma, tel. 06-23109574, email:
Mw. R. Beumer (scriba), email:
Webmaster, email:

disclaimer | privacyverklaring